Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. október 16. szerda // Gál névnap

Öt versenyző, öt nemzetközi érem

2024. október 13., vasárnap
Kiválóan zárta Világkupa előtti utolsó nemzetközi versenyét Bécsi Nikolett, a Monoron zajlott XI. EAGLES CUP nyílt nemzetközi TAEKWON-DO versenyen.


Csomai Miron Formagyakorlat számában magabiztosan verte végig a nemzetközi mezőnyt

Hét ország 570 versenyzője (köztük rengeteg válogatott és a Világ legjobbjaival) lépet tatamira Monoron a kétnapos rendezvényen.

A VEDAC PÁRDUCOK TKD szakosztálya színeiben az első napon a gyerekek és serdülők között 3 sportoló, majd a második napon ifi és felnőtt kategóriában 2 versenyző indult. Az 5 versenyző 3 arany, 1 ezüst és 1 bronzérmet szerzett a klubnak. Vajky László első nap zsűrielnökként és vezetőbíróként második nap edzőként vett részt a versenyen.

Csomai Miron gyermek létére rutinos versenyzést mutatott be. Formagyakorlat számában magabiztosan verte végig a nagyon jó nemzetközi mezőnyt. A dobogón egy ukrán, egy moldáv és egy magyar versenyzőt megelőzve állhatott a dobogó legfelső fokára. Küzdelemben a körmérkőzéses csoportjából továbbjutva a négy másik csoport első helyezettjeivel döntőzve harmadik lett.


Bécsi Nikolett és edzője, Vajky László

Bécsi Nikolettet hirtelen, szinte az érkezést követően a tatamira is szólították. Meglepően jól sikerült a versenyzése, hamar rámelegedett a formagyakorlatokra és a döntőben kiválóan teljesítve maradt alul honfitársával szemben, így második lett. Az erőtörés versenyszámot pár órával később teljesítette a világversenyeken szokásos deszkamennyiséggel. Mindegyik törése meggyőző volt, több deszkára is elegendő energiával, dinamikával, szinte fröccsentek a deszkalapok.

Küzdelemben két csoportban indultak Nikiék, onnan továbbjutva egy moldávot legyőzve jutott a döntőbe, ahol egy magyar versenyzőt győzött le és állhatott a dobogó tetejére.

A VEDAC csapata tehát szép eredményekkel zárta az európai szinten is nagyon erősnek számító versenyt.

Eredmények:

Csomai Miron (gyerek):
Formagyakorlat 1. hely,
Küzdelem (25kg) 3. hely

Bécsi Nikolett (felnőtt):
Erőtörés 1. hely,
Küzdelem (50kg) 1. hely,
Formagyakorlat 2. hely