Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 28. vasárnap // Valéria névnap

Három döntős helyezés világversenyekről

2023. augusztus 16., szerda
Az idei EYOF-on és Universiadén is döntős eredményeknek örülhettünk Fertig Fanni, Czeller Gábor és Strigencz Zalán révén.

A július és az augusztus a világversenyek hónapjai az atlétikában. Az elmúlt időszakban több rangos viadalon is részt vehettek sportolóink, akik megállták a helyüket.


Strigencz Zalán az Universiadén

A kínai Csengtuban rendezték meg az egyetemi és főiskolás világbajnokságot, az Universiadét, ahol két atléta képviselte a veszprémi színeket. Strigencz Zalán diszkoszvető saroksérülése ellenére becsülettel helyt állt, bejutott a 12-es döntőbe, és végül a tizedik helyet szerezte meg 49.75 méteres eredményével. Az atlétát Mozsdényi Dávid készítette fel.


Czeller Gábor

A férfi kalapácsvetőknél Czeller Gáborért szoríthattunk, aki 70.33 méteres eredményével a hetedik helyen zárt. A dobóatléta Zentai Tibor és Dobos Máté edzők irányításával készült, és az idei évben nagyot lépett előre a számszerűsíthető méterek tekintetében.


Fertig Fanni

A szlovéniai Maribor adott otthont az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak, ahol Fertig Fanni indulhatott a VEDAC képviseletében. Mozsdényi Dávid tanítványa új egyéni csúcsot elérve, 62.51 méteres eredménnyel az előkelő ötödik helyet szerezte meg.

Mindhárom dobóatléta eredménye biztató a következő évek sportteljesítményére nézve.


Czeller Gábor és Strigencz Zalán