Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 28. csütörtök // Gedeon névnap

Javaslattételi lehetőség a Szabó Ernő díjra

2023. március 12., vasárnap
A VEDAC Alapszabályának értelmében március 31-ig lehet javaslatot tenni a Szabó Ernő díjra, melyet az egyesületünk éves küldött közgyűlésén adunk át.

A hagyományoknak megfelelően elnökségünk idén is odaítéli a Szabó Ernő díjat, melyre alapszabályunk értelmében március 31-ig lehet javaslatot tenni e-mailben (vedac@vedac.hu) vagy postai úton (8200 Veszprém, Wartha V. u. 3.)

2016-ban adtuk át első alkalommal a Szabó Ernő díjat, akkor Zentai Tibor, a VEDAC Dobóakadémiájának vezetője vehette át rangos elismerést. Egy évvel később az egyesület dobóedzője, Mozsdényi József posztumusz kapta meg a díjat, majd Koós-Hutás László, közép-, hosszútávfutó edző munkásságát ismertük el, őt pedig Matolcsi István sportszervező követte. 2022-ben Bényi-Virág Rita és Darcsi István sportújságírók vehették át az elismerést.

Az alapszabály rendelkezései a Szabó Ernő díjról:

1. A VEDAC Küldött Közgyűlése az egyesület működése, tevékenysége, hírnevének és megbecsülésének növelése terén kiemelkedő érdemeket szerzett személyek munkájának elismerésére „Szabó Ernő díjat” alapít.
2. A kitüntető díj odaítélésről az elnökség dönt. Az elnökség évente legfeljebb három „Szabó Ernő díjat” adományoz.
3. A kitüntetett az elismerés jeleként díszoklevelet kap.
4. A „Szabó Ernő díj” adományozását bármely természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet kezdeményezheti a sportegyesület elnökéhez minden év március 31-ig beküldött javaslatával.
5. A kitüntetési javaslatot véleményével ellátva a sportegyesület elnöke terjeszti az elnökség elé.
6. A „Szabó Ernő díj” átadására a sportegyesület küldött közgyűlésén, ünnepélyes keretek között kerül sor.
7. A kitüntető díjat (díszoklevelet) a sportegyesület elnöke vagy személyes megbízottja adja át.