Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 18. csütörtök // Andrea névnap

Adventi futás a Séd-völgyben

2022. december 03., szombat
Sportos családi, közösségi programra invitálja a lakosságot egyesületünk december 12-én, advent harmadik vasárnapján.

„Fuss együtt a családoddal, a barátaiddal! Öltözz jelmezbe, és tedd különlegessé a veszprémi adventi futásodat!” Így hangzik a felhívásunk. Az esemény nem elsősorban futóverseny, sokkal inkább egy közösségi futás, aktív kikapcsolódás, rekreációs program.

December 12-én, vasárnap 13:30-14:30 között lehet regisztrálni a Séd-völgyben, a színpad előtti téren, majd egy jó hangulatú közös bemelegítést tartanak Czirki Kitty, egykori kiváló középtávfutónk vezényletével, majd 15:00-kor kezdődik a közösségi futás.

A kb. 2,5 kilométeres pálya útvonala Veszprém hangulatos parkjából indul, és a célba érkező futókat a Kossuth utcai adventi vásár programsorozata várja. Díjazásban részesül az abszolút első férfi és női induló, a legfiatalabb és legidősebb induló, valamint a legjobb jelmezbe öltözött futó(k).

A versenyközpontban ruhatárat biztosítunk, a rajt előtt leadott ruhákat a célba szállítjuk. A közösségi futás célba érkezőket a veszprémi önkormányzat által szervezett adventi vásár színes programjai várják, köztük a korábbi eseményeken is népszerű VEDAC ügyességi játékok.

Előzmény:

A Séd-völgyben található 800 méteres futókör építése a 2021. évi Országos Futópálya-építési Program keretében, a „Kolostorok és Kertek a veszprémi vár tövében” elnevezésű közpark területén valósult meg. A Támogatói Okirat iktatószáma: MK_TSZ/180/2 (2021)

A futókörhöz kapcsolódó közösségi rekreációs programsorozat a VEB2023 Európa Kulturális Fővárosa Program keretében valósul meg, finanszírozása az ET-INF-2021/11-4046 számú támogatói szerződéssel rendelkező, „Projektelőkészítési és lebonyolítási feladatok - Futókör a Séd-völgyben, Halle utcai parkoló, Játszóterek, Kiskuti Csárda” című támogatási szerződés keretében kapott forrás terhére történik.

Fotó: Wolf Attila