Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 20. szombat // Konrád, Tivadar névnap

Régiós versenyt nyert a csapatunk

2022. november 10., csütörtök
Aranyérmet szerzett egyesületünk U10-es alakulata a Kölyökből Atléta Program Közép-Dunántúli Régiós csapatversenyében.

A régiós viadalt Székesfehérváron rendezték meg, ahol a VEDAC több csapattal is részt vett. Az U10-es korosztályban a vegyes kategóriában a VEDAC piros együttese volt a legjobb.

Bajai Médea, Sas Noémi, Kis Zorka, Esső Gergő, Putz Barnabás, Vass Ákos, Kövesi Levente, Horváth Ákos 30 méteres szembe váltófutásban, 30 méteres gát váltófutásban, ritmusszökdelésben, súlylökésben 1 kilogrammos medicinnel és hat perces Cooper-futásban versengtek. A VEDAC narancs csapatában betegségek miatt nem volt meg a nyolc fő, de négyen így is végig csinálták a versenyszámokat: Varga Emma, Petrovich Réka, Markó Letti és Nyári Liliána.

Az U12-es korcsoportban a VEDAC piros színnel jelölt nyolcasa a második helyen végzett. Tagok: Németh Flóra, Plander Liza, Szemán Dorka, Varga Szonja, György Kristóf, Morgan Tivadar, Rezeli Márk, Simon Dominik. A VEDAC kék csapata pedig a kilencedik helyen zárt. Itt Vesztergom Hanna, Fuith Kincső, Varga-Leé Viola, Pozsgai Anna, Menyhárt Gábor, Nagy Benedek, Zalavári Zalán, Hegyi Fanni mutathatta meg tudását.

Sajnos a narancs együttesből egy fő lebetegedett, ezért nem értékelték az elért eredményeket. Ettől függetlenül dicséret illeti Veres Nórát, Kocsis Esztert, Szabó Hangát, Zalavári Szonját, Cserháti Ádámot, Bagi Zalánt, Kopácsi Ádámot.

Az U12-esek számára a következő versenyszámokat rendezték meg: 40 méteres gát váltófutás, 50 méteres váltófutás, ritmusszökdelés, súlylökés 2 kg-os medicinlabdával, 7 perces mini Cooper-futás.

Esső András, a gyerekek edzője elmondta, a kicsik és nagyok remekül érezték magukat, ráadásul keményen versenyzett mindenki. Azok is, akiknek végül az eredményét nem értékelték.

Fotók: Ambrus László