Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2022. október 05. szerda // Aurél névnap

Világsztárok között a Gyulai Memorialon

2022. augusztus 13., szombat
Három dobó is rajthoz állhatott a világsztárokat is felvonultató Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, Székesfehérváron és egyesületünk utánpótlása is szerephez jutott.


Kövér Fanni

Három magyar indulót nevezett a Magyar Atlétikai Szövetség női gerelyhajításban, Szilágyi Réka és Moravcsik Angéla mellett a veszprémi Kövér Fannit. A viadal első versenyszámában a kubai Yulenmis Aguilar lett az aranyérmes, aki 61.99 méterrel nyert. Szilágyi Réka 58.84 méterrel bronzérmet vehetett át. A veszprémiek feltörekvő tehetsége, Kövér Fanni az előkelő hatodik helyen végzett 56.43 méterrel.


Czeller Gábor

Bivalyerős mezőny gyűlt össze férfi kalapácsvetésben, ahol Pásztor Bencéért és Czeller Gáborért szoríthattak a veszprémiek. A versengésben az olimpiai bajnok, lengyel Wojciech Nowicki volt a legjobb 79.96 méterrel, a szombathelyi Halász Bence 79.44 méterrel ezüstérmet vehetett át. Ami a VEDAC versenyzőit illeti: Czeller Gábor remek formát mutatva 71.07 méteres eredménnyel a nyolcadik lett, míg Pásztor Bence a kilencedik helyezést érte el 68.41 méterrel.


Pásztor Bence

A VEDAC utánpótlása is szerepet kapott a programban. A Kölyökből Atléta Program keretében egy sokrétű bemutatót tartottak a régió atlétikai klubjának fiataljai, maja 8x50 méteres gyermek váltófutást rendeztek. Az Esső András és Szemán János vezette csapat tagjai a világsztárokat felvonultató eseményen életre szóló élményeket szerezhettek.


Az utánpótlás váltó

Mennyit futsz 100-on? versenysorozat döntőjében, a haladó férfi futamot Szigeti Csongor tanítványa, Horváth Botond nyerte, aki 12.65 másodperccel ért elsőként a célba, a szintén VEDAC-os Szerencsés Hunor 13.60 másodperccel második lett.


Horváth Botond