Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 23. kedd // Béla névnap

Futóverseny a völgyben

2022. június 21., kedd
A Juhannus-nap keretében, hagyományteremtő szándékkal rendez futóversenyt szombat este a VEDAC a Betekints-völgyben.

A Veszprémi Magyar-Finn Egyesület ötödik alkalommal rendezi meg a Juhannus-napot június 25-én, szombaton a veszprémi Kolostorok és Kertek Rendezvénytéren, melynek keretében először futóverseny is színesíti a programot. Az ingyenes közösségi futás során a résztvevőknek két kört, összesen 2,6 kilométert kell megtenniük.

Regisztrálni a helyszínen 17:30-18:30 között lehet, a verseny 19:00-kor rajtol, felvezető és záró kerékpáros segítségével. Hat kategóriában – abszolút női, férfi, 2007-2010 között született lányok, fiúk, 2011 és később született lányok, fiúk – hirdetnek eredményt, az első három helyezett éremdíjazásban részesül. Minden befutó apró ajándékot kap.

Az V. Juhannus nap programjában asszonycipelő és csizmahajító verseny is szerepel, a Zirci Városi Vegyeskórus zenei műsora színesíti a programot, majd az est zárásaként fáklyás menet indul Porga Gyula, Veszprém polgármestere vezetésével. A városvezetőt a menet résztvevői mellett a VEDAC két kiváló futója, a 3000 méter akadályon Universiádé-győztes Tóth Lívia és az athéni olimpikon maratonfutó Kovács Ida kíséri. A fáklyás menet végén – a hagyományoknak megfelelően – egy csónakban máglyaégetés lesz a tavon.

A remeknek ígérkező nyáresti programra a szervezők szeretettel várják a lakosságot. A futóverseny résztvevőinek ismerős lehet majd a terep, hiszen egyesületünk nem először rendez futóversenyt a Völgyben, így az útvonal bejáratottnak mondható.