Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 29. péntek // Auguszta névnap

Hegyifutó országos bajnokság Szentgálon

2022. március 23., szerda
A tavalyi sikeres rendezés után a VEDAC és a VESC bonyolíthatja le az idei Országos Hegyifutó Félmaraton Bajnokságot április 9-én a kiváló adottságokkal bíró Szentgálon.

A Magyar Hegyifutó Szövetség felkérésére idén is megrendezi az M20 Országos Hegyifutó Félmaratoni Bajnokságot az Ihartü 2000 Kupáért a dél-bakonyi, Veszprém megyei Szentgálon, április 9-én, szombaton. Az előző évi koronavírus korlátozások után ezúttal bővített programot kínálnak a szervezők, a magyar bajnoki és Európa-bajnoki válogató versenyek mellett az amatőr versenyzők is birtokba vehetik a 22 km-es és 7.5 km-es hegyifutó pályákat. A fiatalok több rövidebb táv közül is választhatnak majd (1000/1500/2500 m).

A verseny az olaszországi Hegyifutó Európa Bajnokságra válogató verseny is, nem csak a félmaratoni távon, hanem a 7.5 km-es versenyben a junior és ifjúsági korcsoport számára is. Látványos versenyekre lehet számítani. A természeti környezet különlegesen szép helyeit érinti a verseny útvonala.


Kovács Tamás

A rendezvénynek számos veszprémi, szentgáli és környékbeli támogatója van, a verseny fővédnöke Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője.

A versenyen adják át a 2021.év hegyifutója címet is a WMRA Világkupa versenyeken eredménye Szabó Sándor és a szenior világbajnok Merényi Tímea számára. A versenykiírásban szereplő összes versenyszámra több mint 500 főt várnak a rendezők.