Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 29. péntek // Auguszta névnap

Új versenyek a palettán

2022. január 19., szerda
Mindhárom szakág további erősödését várja 2022-ben Németh Attila, egyesületünk nemrégen újraválasztott ügyvezetője.


Németh Attila ügyvezető

Németh Attila a 2022-es terveket illetően kifejtette, nagyon sok feladat vár rájuk ebben az esztendőben. Mindenekelőtt azonban a három szakágban további erősödést vár. Bizakodva várja a Dobó Akadémia akkreditációjának elbírálását.

A futóknál egyre több válogatott versenyzőt tudnak felvonultatni, minden korosztályban szépen gyarapszik a létszám. A kölyök atlétikai csoportok létszámát ezzel párhuzamosan növelni szeretnék.

Az ügyességi szakágban pedig nemrég egy új magasugró szivacsot szereztek be, amely nagyban javítja az edzés körülményeit, a lehetőségeket.

Az ügyvezető azt még nem tudta megmondani, hogy a koronavírus-járvány lehetővé teszi-e a korábban nagy sikerrel lebonyolított súlylökő párbaj ismételt megszervezését, vagy sor kerülhet-e a hagyományos városi futóversenyre. Az viszont biztos, hogy ezeken kívül is több, komoly megméretést vállalt magára az egyesület. A klub 2021-ben a futók és a szövetség legnagyobb megelégedésére rendezte meg a hegyifutó országos bajnokságot Szentgálon. A tervek szerint 2022-ben ismét ide várják majd a legjobb hegyifutókat.

A Balaton Bajnoksággal egyidőben pedig az összetett magyar bajnokság szervezetését is elvállalta a klub a szövetség felkérésére. Ilyen viadalt a VEDAC még nem rendezett, azonban örömmel jelentkezett házigazdának.


Csatári Jázmin

A további események, programok lebonyolítása pedig attól is függ, mikor kezdik el a futópálya felújítását.

A VEDAC szerződést kötött a Veszprémi Szakképzési Centrummal (VSZC), és duális partnerként segíti az atléta edzők oktatását, képzését. Németh Attila ezt a projektet azért is üdvözölte, mert így több fiatal is bekapcsolódhat a szakmai munkába, gyarapodhat a klub edzői létszáma.

A VEDAC a Bounceback projektben is részt vesz. Itt az aktív pályafutásukat már befejező sportolóknak szeretnének lehetőséget adni arra, hogy a munkaerőpiacon megtalálják a helyüket. Tavasszal kezdődnek a képzések, ahol a jelentkezőknek segítenek többek között felmérni a kompetenciáikat, amellyel könnyebben el tudnak helyezkedni.

A VEDAC számára 2022 azért is fontos, mert számos világversenyt tartanak, ahol természetesen az atlétái is érdekeltek lesznek. Az év első komoly erőpróbája a téli dobó Európa Kupa lesz, amelyre a téli dobó ob függvényében jelölik majd ki az utazó keretet. Németh Attila úgy véli, Pásztor Bence kalapácsvető és Kövér Fanni gerelyhajító is ott lehet az eseményen.


Csekő Miklós

Az idén felnőtt Európa-, és világbajnokságot is tartanak. Előbbit Münchenben, utóbbit az egyesült államokbeli Eugeneben rendezik meg. Az ügyvezető azt mondta, főleg az Eb-re fókuszálnak, ahová az előbb említett két fiatal kvalifikálhatja magát jó eséllyel.

A junior világbajnokságon Kövér Fannin kívül az U18 világranglista vezető kalapácsvető, Csekő Miklós és a szintén kalapácsvető, világranglista negyedik, Csatári Jázmin részvételére számítanak, de a futók közül is többen - Rédling Renáta és Honti Marcell - megmutathatják magukat. Az U18-as korosztály számára EB-t és EYOF-ot is rendeznek.


Kövér Fanni, Török Krisztián és Máté Fanni

Jelenleg az alapozás időszaka zajlik, a gerelyhajítók Tenerifén edzőtáboroznak, és hamarosan a kalapácsvetők is utaznak.