Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 18. csütörtök // Andrea névnap

Futó szakágunk újabb elismerést kapott

2021. december 05., vasárnap
A Magyar Hegyi- és Terepfutó Bizottság minket kért fel a 2022. évi Nyílt Hegyifutó Félmaratoni Magyar Bajnokság megrendezésére.


Az első szentgáli OB-n népes mezőny vett részt

Az utcai és mezei futóversenyek sikeres rendezése után a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai bizottsága idén beugró rendezőként kérte fel egyesületünket az országos bajnokság megrendezésére. A rendelkezésre álló alig egy hónap alatt a veszprémi atlétikai klub a vártnál is jobban megoldotta a feladatot, melynek elismeréseként a rendezésért felelős bizottság felkérte a jövő évi bajnokság lebonyolítására is a VEDAC-ot.

A 2022. április 9-re tervezett hegyeifutó seregszemle helyszíne jövőre is Szentgál lesz, ugyanis a verseny lebonyolításához szükséges kiváló földrajzi adottságokkal rendelkezik, valamint a település önkormányzata és a helyi, környékbeli vállalkozások is támogatásukról biztosították a szervezőket.

– Nagy megtiszteltetés számunkra ez a rendezési lehetőség, hiszen ezúttal nem beugróként számítanak ránk, hanem első számú lebonyolítóként. Szentgál remek házigazda volt idén, jövőre több idő áll majd rendelkezésünkre, amit a rendezvény színvonalának emelésére kívánunk fordítani. Erre számomra garanciát jelent a rutinos és rendkívül lelkes szervező és lebonyolító csapatunk, mely már számos rendezvény lebonyolításában bizonyított – fogalmazott Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója.


Az idei OB rendező csapata

A veszprémi utcai futóversenyek a pandémia előtti időszakban folyamatosan fejlődtek, a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesülettel közösen szervezett Fuss az iskoládért! futóversenyek iskolák támogatásával, minden korábbinál magasabb színvonalon és résztvevői létszámmal valósultak meg, a Nemesvámoson otthonra lelt mezei futó versenyek évről évre fejlődnek, most pedig a hegyifutással bővült a VEDAC futóversenyeinek palettája, mely nemcsak versenyrendezésben, hanem szakmailag is tovább erősíti a klub elmúlt években folyamatosan fejlődő futó szakágát.