Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 28. csütörtök // Gedeon névnap

Pásztor Bence új egyéni csúccsal EK győztes

2015. március 14., szombat
A Téli Dobó Európa Kupán aranyérmet szerzett Pásztor Bence, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) Dobóakadémiájának kalapácsvetője, ráadásul új egyéni csúccsal 72.94 méterrel.

Portugáliában zajlik a Téli Dobó Európa Kupa, ahol diszkosz- és kalapácsvetésben, súlylökésben és gerelyhajításban mérik össze erejüket a kontinens legjobbjai. A viadal nemcsak egy erőpróba, hanem remek erőfelmérő is a téli alapozást követően a sportág képviselői számára. A VEDAC Dobóakadémiájáról négy fiatal kalapácsvető jutott el a rangos eseményre. A felnőttek között állt rajthoz Hudi Ákos, az U23-as korosztályban Pásztor Bence a megméretés első napján. Az ifi világbajnok és junior vébé ezüstérmese, Pásztor Bence fantasztikus versenyzéssel 72.94 méterig jutott. Az új egyéni csúcsát és a győzelmet jelentő eredményt a második sorozatban dobta a veszprémiek tehetsége. Bence ráadásul nem akármilyen győzelmet szerzett, hiszen több mint két és fél métert vert a mögötte másodikként végzett Vaslchanka Jurijra, aki 70,02 métert dobott.

Pásztor Bence mind a hat sorozatban rendkívül kiegyenlített teljesítményt mutatott, a legrosszabb dobása 69,96 méter volt, az összes többi viszont 70 méter fölött volt, sőt ebből háromszor 72 méter fölött landolt a kalapács. Zentai Tibor edzője és feltörekvő tanítványa, Pásztor Bence Leirában a Téli Dobó Európa Kupán - Bence egész héten jól mozgott, számítottam rá, hogy egyéni csúcsot dob itt Leirában – nyilatkozta lapunknak Zentai Tibor, a veszprémiek mestere. - Bence eredménye egyébként a felnőtt mezőnyben is megállta volna a helyét, ott ötödikként zárt volna, ami mindenképpen figyelemre méltó. Zentai Tibor hozzátette, tanítványától azt várja, hogy a nyáron még tovább javuljon és stabilan 74 méter fölött dobjon a versenyszezonban. Hudi Ákos a felnőttek között indult, de most nem járt sok sikerrel, 68.90 méterrel a tizennegyedik lett. Vasárnap Fertig Fruzsina az utánpótlás, Orbán Éva pedig a felnőtt kalapácsvetők között áll dobókörbe.

forrás: veol.hu