Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 28. csütörtök // Gedeon névnap

Elismert atléta

2013. február 13., szerda
Az elmúlt esztendő legeredményesebb utánpótlás korú sportolóinak díjátadóján, a Héraklész gálán, Pásztor Bence, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetője a negyedik helyen végzett.

Az elmúlt időszakhoz képest átalakították a Héraklész programot, hiszen eddig 21 sportágban jelölhettek a különböző szakszövetségek, most pedig az összes sportágból mindössze hat-hat női és férfi egyéni sportolót díjaztak, valamint kis- és nagycsapat kategóriában jutalmazták meg a legjobbakat.

A Magyar Olimpiai Bizottság remek hangulatú díjátadó gáláján Pásztor Bence junior világbajnoki ezüstérmes kalapácsvető az előkelő negyedik helyen zárt.

– Ez az eredmény legalább olyan jó, mintha nyert volna a saját sportágában. Számunkra ez az elismerés azt jelenti, hogy Bence eredményei a többi sportághoz viszonyítva is kiemelkedőek és másutt is felkeltették a figyelmet - hangsúlyozta Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója.

A kitüntetés azt jelenti, hogy Zentai Tibor tanítványának felkészülésének jelentős részét a Magyar Olimpiai Bizottság állja az idén, valamint a Gerevich alapítványon keresztül ösztöndíjat kap. Tavaly ez az összeg 25 ezer forint volt.

forrás: veol.hu