Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 26. péntek // Ervin névnap

Továbbra is a VEDAC őrzi a munka - vándordíját

2015. március 31., kedd
Jól előkészített pályán és a futóatléták számára kedvező időjárási körülmények között találkoztak egymással a 2015.évi mezei OB indulói a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidő Központban.

A nagyrészt biztos győzelmeket hozó bajnokság csúcspontjai a felnőtt nők és férfiak futamai voltak.

A nők 6 km-es versenyében a bátran, jó tempóban futó Gyürkés Viktória győzelme végig nem forgott veszélyben, mögötte Kácser Zita és Badis Anissa ért dobogós helyen célba.

Gyürkés Viktória: - Egy kemény, magabiztos futás volt a célom, bíztam a győzelmemben. Nagyon sajnáltam, hogy Kálovics Anikó betegség miatt nem tudott elindulni, reméltem, hogy együtt futunk egy jót. A terep jó volt. Tetszett, hogy nem volt benne nagy szintkülönbség, azért a néhol egyenetlen talaj megviseli az ember bokáját, térdét - de jónak mondanám a pályát.

Egy hat kilométer közepe mindig fárasztó, ott mindig van egy holtpont, amin túl kell jutni, de szerencsére nem volt nagyobb gondom. Nyárom háromezer akadályon szeretnék egy jó időt futni és kijutni az Universiádéra.

A férfi felnőtt mezőny lendületesen kezdte a 10 km-t, amelynek végén Gregor László jelentős előnnyel haladt át a célkapun. Második helyen Koszár Zsolt, a harmadikon Kovács Tamás állhatott fel a dobogóra.

Gregor László: - Az elmúlt heti Mezei Ligán elért első helyem után mindenképpen győzni jöttem Kecskemétre. Szerencsére sikerült, jól ment a verseny. Amikor el tudtam lépni a többiektől, jó erőben éreztem magam, a vége már nem volt olyan könnyű, de nem volt különösebb problémám. A pálya tetszett, sík volt; az esős időtől lehetett néhány helyen mély, ez azért nehezítette a dolgunkat.

Mostantól a 10 000 méteres OB-ra fókuszálok, jó emlékeket ébreszt bennem, szeretném megvédeni a címemet. A csapat EB-n is szeretnék egy jó szereplést, tavaly nem úgy sikerült, ahogy terveztem. Az egyéni legjobbjaim megjavításán túl felmerült, hogy megpróbálom az akadályfutást is.

Az eredményhirdetésnél- emlékezve a szakág sikeres versenyzőjére – Fancsali András barátai az első tíz helyezett részére jutalmat adtak át.

Mindkét nemben a VEDAC nyerte a csapatversenyt, és az OB végén a klub futói ismét átvehették a legeredményesebb szakosztálynak járó Munka vándordíjat is.

A felnőttek mezőnyében kerültek eldöntésre az U23 korcsoport bajnoki címei is: Kovács Benjamin és Varga Dorottya győzött. A fiatalabbnál/ juniorok: Juhász Balázs és Molnár Zita - ifjúságiak: Lendvai András és Tóth Lili Anna - serdülők: Véber Cintia és Szemerei Levente – újonc/13é: Fekete József és Horváth Karolin Helga állhatott fel a dobogó tetejére.

A 12 egyéni számban a biztos győzelmek sorozatát négy versenyszám szakította meg: a férfi U23 és ifjúsági befutó; és a két serdülő célba érkezés hozott szorosabb eredményt.

A 107. Mezei futó Országos bajnokságon 24 bajnoki cím talált gazdára, amelyen 14 szakosztály osztozott. A legtöbb aranyérmet a SZOESE futói szerezték/4 első hely – a VEDAC és az UTE 3 – 3 győzelemmel szerepel a bajnoki összesítés élcsoportjában. (ml)

forrás:masz.hu