Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 29. péntek // Auguszta névnap

Szezoncsúcsok az Európa Kupán

2013. március 19., kedd
A VEDAC kalapácsvetői, Orbán Éva és Fertig Fruzsina is az idei legjobbjukat érték el a hétvégén rendezett Téli Dobó Európa Kupán.

Az elmúlt hétvégén, a spanyolországi Castellonban rendezték az idei Téli Dobó Európa Kupát, ahol a VEDAC két atlétája, Orbán Éva és Fertig Fruzsina vasárnap lépett dobókörbe. Nem indult könnyen a spanyol kirándulás a veszprémiek számára, hiszen az eredeti tervek szerint pénteken indult volna a repülőgépük Bécsből, de az időjárási viszonyok miatt Veszprém határát sem tudták elhagyni kalapácsvetőink. Sokáig úgy tűnt, hogy ki kell hagyniuk az Európa Kupát, de végül az országos szövetség egy másik járatra tudott foglalni helyet, így szombaton útra kelhetett a veszprémi küldöttség.

Mindkét VEDAC-os atléta a felnőtt mezőnyben mérette meg magát, ugyanis a junior korú szombathelyi Völgyi Helga indult az U23-as mezőnyben, Fertig Fruzsina pedig elsőéves U23-asként a felnőttekkel együtt versenyzett.


A két veszprémi lány egy csoportba került. A háromszoros olimpikon, Orbán Éva remek eredménnyel, 68,81 méterrel megnyerte csoportját, amivel összesítésben a 6. helyen végzett. Fertig Fruzsina szintén jól teljesített, az 5. helyet szerezte meg a csoportban 63,68 méterrel. Mindkét veszprémi atléta a legjobbját érte el a téli szezonban, ami mindenképpen biztató szezonkezdet.

A Téli Dobó Európa Kupával eredményes téli szezont tudhat maga mögött a VEDAC, az országos bajnokságok eredményeiről hamarosan beszámolunk.

forrás: hajraveszprem.hu