Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 20. szombat // Konrád, Tivadar névnap

Ötszáz napon belül

2015. március 31., kedd
Rio de Janeiróban 2016.augusztus 5-én kezdődnek a XXXI. Nyári Olimpiai Játékok versenyei.

A brazil metropoliszban 28 sportág 306 versenyszámában hirdetnek győztest. Azt, hogy pontosan hány magyar sportolóért izgulhatunk, egyelőre csak becsülni lehet, de Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára szerint megsüvegelendő eredmény lenne, ha sikerülne tartani a londoni, 157 fős létszámot.

„- Számottevően szigorodtak a kvalifikációs szabályok, és az elvárásokat is ehhez kell igazítani. Arra is fel kell készülni, hogy az időjárási körülmények nem segítik majd az európai sportolókat, így a magyarokat sem; a heves esőzések és a korai sötétedés nem szabad, hogy bárkit is váratlanul érjen” – hangsúlyozta a sportvezető.

Szabó Bence elmondta, a Magyar Olimpiai Bizottság megkezdte a riói előkészületeket, folyamatosan zajlanak az egyeztetések a sportági szakszövetségekkel, és a szakmai feltételek adottak a magyar csapat sikeres szerepléséhez.

„- Emellett szervezzük a csapat kiutazását, az ott-tartózkodással kapcsolatos összes teendőt, az adidas rövidesen bemutatja terveit a formaruhához – számos apró mozaik, amelyek időben a helyükre fognak kerülni. ” A MOB főtitkára külön kiemelte, a szervezet minden eszközzel fellép a dopping ellen, és az összes rendelkezésére álló eszközzel a tiszta versenyzést kívánja elősegíteni.

Dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató szintén úgy vélekedik, a kívánt ütemben haladnak az előkészületek, és meggyőződése, hogy Rio kiváló házigazdája lesz a játékoknak.

„- A Nemzetközi Olimpiai Bizottság illetékesei a közelmúltban újabb helyszínbejárást tartottak, és elégedettek voltak a látottakkal. Minket, magyarokat természetesen az foglalkoztat elsősorban, hogy hogyan szerepelnek a versenyzőink, és ezzel kapcsolatosan le kell szögezni: a fentebb már említett okok miatt az európai csapatok rendre gyengébben teljesítenek a földrészt elhagyva.

A magam részéről nyugodt szívvel állíthatom, mind a MOB, mind a szakma mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt a hátrányt minél hatékonyabban sikerüljön ledolgozni.”

forrás: masz.hu