Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. szeptember 16. hétfő // Edit névnap

Érmek és helyezés a válogatott versenyről

2024. július 31., szerda
Egyesületünk négy sportolóval képviseltette magát Krakkóban, ahol az U23-as korosztálynak rendeztek válogatott viadalt.


Női kalapácsvetésben Csatári Jázmin a dobogó legfelső fokát foglalhatta el

A házigazda lengyelek mellett a mieink, az ukránok, valamint a csehek vettek részt. A magyar küldöttség tizenhárom számban ért el érmes helyezést, ebből a VEDAC-osok hármat gyűjtöttek.

Női kalapácsvetésben Csatári Jázmin a dobogó legfelső fokát foglalhatta el. Dobos Máté és Zentai Tibor tanítványa 62.89 méterrel kezdett, ezzel rögvest az élre állt, majd 63.11 méterrel erősítette meg a helyét. A riválisok közül a lengyel Aleksandra Nowaczewska ugyanekkor 63.05 métert ért el, de előzni nem tudott. A folytatásban már nem változott a sorrend, így Jázmin megnyerte a számát.

Csekő Miklós kalapácsvető is kitett magáért, és erős mezőnyben bizonyította tudását. A hatodik sorozatban elért 70.06 méterrel második lett, és csak alig 18 centi választotta el az első helytől, amit a lengyel Dawid Pirat szerzett meg (70.24).

Kövér Fanni gerelyhajító szintén másodikként zárt. Horváth Gergely tanítványa 51.83 méterrel kezdett, ezzel sokáig az élen állt, majd a cseh Petra Sicakova 57.01 méterrel az ötödik sorozatban megelőzte. Fanni az utolsó körben 53.49-re javított, ezzel bebiztosította az ezüstérmet, a harmadikra több mint négy métert verve.

Strigencz Zalán diszkoszvető egy igazán szoros versenyben 53.35 méterrel az ötödik helyen végzett. Érdekesség, hogy a második helyezett csupán 34 centivel, a harmadik 33-mal, a negyedik 13-mal előzte csak meg Mozsdényi Dávid tanítványát.