Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. június 13. csütörtök // Antal, Anett névnap

Ifjúsági Eb-szintet teljesített

2024. június 07., péntek
Javában zajlik a hazai és a nemzetközi atlétikai versenyszezon, ahol szépen sorban születnek a remek veszprémi eredmények is: Tombor Kristóf szintet teljesített az U18 Európa-bajnokságra.


Tombor Kristóf

Tombor Kristóf az V-VI. korcsoportos diákolimpiai döntőben nyerte meg a gerelyhajítást, ezzel Török Krisztián tanítványa szintet teljesített a nyári U18 Európa-bajnokságra.

A Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium tanulója nagy fölénnyel nyerte meg a gerelyhajítást, hiszen 63.64 métert ért el és több mint három és fél méter vert a másodikra. Ezzel Kristóf szintet teljesített a szlovákiai Banska Bystricában megrendezésre kerülő U18 Európa-bajnokságra. Mivel nagyon sűrű a hazai mezőny, ezért részvétele még nem száz százalék, de hatalmas lépést tett az EB felé, amiben ő és klubja is okkal bizakodhat.


Czeller Gábor

Atlétáink a Magyar Nagydíjsorozat WA Continental Tour Bronze versenyén is rajthoz álltak. Sántik Dávid 1.95 méterrel hetedik lett magasugrásban. Kalapácsvetésben Czeller Gábor 72.71 méteres eredményével alig maradt le a dobogóról, és negyedik helyen zárt, míg Csekő Miklós a hatodik helyet szerezte meg 69.06 méterrel. Kövér Fanni gerelyhajító 51 métert ért el, és ezzel hatodik helyen zárt.

Eredmények:

Magyar Nagydíjsorozat WA Continental Tour Bronze. Férfi. Magasugrás: 7. Sántik Dávid 1.95. Kalapácsvetés: 4. Czeller Gábor 72.71, 6. Csekő Miklós 69.06. Női. Gerelyhajítás: 6. Kövér Fanni 51.00.