Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. május 01. szerda // Fülöp névnap

Sportos tavaszra hangolva

2024. április 17., szerda
Három sportágban - atlétikában, triatlonban és vívásban - is Veszprém vármegye ad otthont a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságnak az elkövetkezendő hetekben.

A versenyek a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően valósulhatnak meg. A felek egy közös sajtótájékoztatón számoltak be a részletekről szerda délelőtt.

- A sport mindig is kiemelkedően fontos volt a Pannon Egyetem számára - kezdte beszédét dr. Gelencsér András, az intézmény rektora. - A hallgatók számára igyekszünk minél szélesebb sportpalettát kínálni, és a rendezvények szervezéséből is aktívan kivesszük a részünket. Ezekkel a versenyekkel országos szinten is be tudunk mutatkozni, ami külön öröm számunkra.

Triatlon sportágban a Spirit SC lesz a főszervező. Somogyi Zsófia klubvezető helyettes kiemelte: Tavaly már rendeztek közösen egy versenyt a felek, így jött az ötlet a folytatást illetően. A helyszín pedig idén is impozáns lesz, hiszen a Veszprém Sportuszodánál lesz a központ.

- A VEDAC eddig is remek kapcsolatot ápolt a Pannon Egyetemmel, valamint a VESC-cel, ennek egyik ékes bizonyítéka pedig a májusi viadal közös szervezése - tette hozzá Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club ügyvezető igazgatója, Németh Attila. - Tizenhárom éve rendezett az egyesületünk utoljára atlétika MEFOB-ot, az pedig mindenképpen nagy szó, hogy most az összes olyan versenyszámot megrendezhetjük majd, melyeket a felnőtt bajnokságokon is.

Dr. Edvy László, a testnevelési és sport intézet igazgatója szerint büszkén lehet a Pannon Egyetem ennek a három eseménynek a házigazdája, melyek a szakmai stáb munkája és a korábban kötött együttműködések nélkül nem jöhetnének létre.

A társszervező Veszprémi Egyetemi Sport Club részéről Szokolik Gergely ügyvezető-elnök arról beszélt, hogy mindhárom sportág megtalálható a VESC palettáján is, de mégsem konkurenciái egymásnak az egyesületek, sokkal inkább együtt dolgoznak azért, hogy ezek a rendezvények sikeresek legyenek.

Az országos bajnokságok sora már április utolsó hétvégéjén elkezdődnek Tapolcán a vívók számára, majd május közepén az atlétáké, míg a hónap végén a triatlonistáké lesz a terep.

Íme a részletes menetrend!

2024. április 27-28. Vívó MEFOB, Tapolca (Versenykiírás)

2024. május 11-12. Atlétika MEFOB, Veszprém, Városi Stadion (Versenykiírás)

2024. május 26. Triatlon MEFOB, Veszprém, Városi Uszoda (Versenykiírás)

Forrás: vesc.hu