Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 29. hétfő // Péter névnap

Ezüstérem Budapesten

2024. április 05., péntek
Második helyezést szerzett Honti Marcell Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen.

A VEDAC versenyzője a sokszoros maratoni bajnok és olimpikon Csere Gáspár mögött ért célba.

- Az április végi Vivicittára készülök, ezért jó erőfelmérőnek gondoltam a fővárosi versenyt. Nem tudtam, milyen erősségű mezőnyre számíthatok, de amikor Csere Gáspárt megláttam a rajtnál, gondoltam, hogy nem lesz egyszerű a dobogóra felállni – mesélte Honti Marcell a legutóbbi megmérettetésről.

Koós-Hutás László tanítványa felidézte, Csere rögtön a futás elején elhúzott, míg ő inkább az olimpikont követő bollyal futott együtt. Néhány kilométer múlva azonban magára maradt, elfogytak körülötte az emberek, az erős szembeszél dacára is jó tempóban haladt a cél felé. Végül másodikként ért be Csere mögött 36:25 perccel.

- Az idén pályán 1500, 3000 és 5000 méteren szeretném megjavítani az eddigi eredményeimet, de edzőmmel az utcai versenyzést is szeretnénk fókuszba állítani. Az ősszel szeretnék félmaratont futni, a táv csapat ob-ja erre remek lehetőséget kínál – folytatta a 19 éves sportoló. Hozzátette még, úgy érzi, sokkal több van benne, mint amit eddig mutatott.

- Remélem, ezt az idén meg is tudom mutatni – bizakodott.