Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. május 03. péntek // Tímea névnap

Települések váltófutása

2023. október 25., szerda
Sportos és ügyességi játékokkal várjuk a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programban résztvevő települések képviselőit az EKF települések váltófutása elnevezésű eseményre október 28-án, szombaton délelőtt a Kolostorok és kertek rendezvénytéren.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg az EKF települések váltófutása, ahová hat fős csapatokat vár a VEDAC. A vetélkedő lehetőséget biztosít a VEB 2023 projektben résztvevők számára a bemutatkozásra, illetve a települések népszerűsítésére, az esetleges további programjaik megismertetésére.

A sportos, ügyességi váltó során a települések képviselői egymásnak adják a stafétát, jelképezve a régió egységét az Európa Kulturális Fővárosa program megvalósítása közben.


A nyár folyamán rendezett váltófutás is nagy sikerrel zajlott

Még nem említettük, milyen feladatok várnak a stafétákra. Olyan játékokkal készült a VEDAC, amelyek során a résztvevők megmutathatják, mennyire aktívak, sportosak, mozgékonyak, ügyesek. Természetesen az atlétika, már csak a rendező jogán is, kiemelt szerepet kap a versenyek során.

A VEDAC a program után minden váltót zsíros kenyérrel és forró teával vendégel meg.