Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2022. június 26. vasárnap // János névnap

Petíció a kalapácsvetésért

2013. szeptember 10., kedd
Támogasd a magyar és a veszprémi atlétika tradicionális versenyszámát, kerüljön fel a kalapácsvetés a Gyémánt Liga programjába!

Sikereink egyik kovácsa veszélybe került! Pedig a kalapácsvetés az atlétika egyik hagyományos versenyszáma, évszázados tradíciókra tekint vissza. A női kalapácsvetés 2000-ben került fel az olimpiai programba, és folyamatos fejlődést mutatott a résztvevők és a világcsúcsok számát tekintve egyaránt.

Ezzel a fejlődéssel azonban ellentmond az a törekvés, hogy a stadionon kívülre helyezzék a kalapácsvetést, valamint a Gyémánt Liga sorozatból is kivették a versenyszámot.

A veszprémi atlétika a VEDAC révén három kalapácsvető olimpikonnal is büszkélkedhet. Kiss Balázs városunk egyetlen olimpiai bajnoka, női vonalon Tudja Julianna egyszer, Orbán Éva pedig már háromszor képviselte Veszprém városát az ötkarikás játékokon. A veszprémi utánpótlás is remek eredményekkel büszkélkedhet, Pásztor Bence, Töreky Balázs és Fertig Fruzsina is az elődök nyomdokaiban jár.

Nemzetközi összefogás indult a kalapácsvetésért, egy petíció aláírásával bárki támogathatja a kalapácsvetés Gyémánt Liga programjába történő bekerülését. Biztatunk minden sportbarátot, hogy az alábbi linken „írja alá” a petíciót:

http://www.petitionen24.com/petition_for_the_inclusion_of_hammer_throw_in_the_iaaf_diamond_le

A kitöltéskor fontos tudni, hogy a petíció a megadott e-mail címre küldött linkre kattintva válik érvényessé!

forrás: hajraveszprem.hu