Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 25. csütörtök // Márk névnap

Mozdulj Veszprém!

2023. április 30., vasárnap
Számos ingyenes sportolási lehetőséggel várja a lakosságot a VESC, a VEDAC és a Pannon Egyetem május 6-án, szombaton a Magyar Sport napján.

A Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) felhívására csatlakozott a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) ahhoz az országos kezdeményezéshez, melynek célja, hogy a Magyar Sport Napján minél többen fizikai aktivitással töltsék szabadidejüket.


Fotó: Pesthy Márton

A veszprémi rendezésű program több helyszínen fog zajlani. A Pannon Egyetemen 9:00-tól az asztaliteniszt, 10:00-tól a kosárlabdát, 11:00-tól a röplabdát próbálhatják ki az érdeklődők. A Veszprémi Stadionban párhuzamosan bonyolítják le a programokat. A VESC Küzdősport Centrumában ökölvívás, kick-box és grappling szerepel a palettán, a VEDAC pedig a futófolyosón és a dobópályán készül programokkal.

A futófolyosón fotocellás időméréssel, rekreációs eszközökkel, magasugrással és kölyökatlétika eszközökkel várják az érdeklődőket. 9:00-12:00 között, a dobópályán ki lehet próbálni a dobóatlétikát, kézbe lehet venni a kalapácsot, a diszkoszt, a gerelyt és a súlygolyót is. A dobóatlétika mellett számos szabadidősporttal készülnek a szervezők. Lesz tollaslabda, darts foci, ping-pong, és bemutatkozik egy új játék, a Mölkky is.

Veszprém és Alsóörs között kerékpártúrát szervez a VESC 9:00-tól, melyre jelentkezni a vesccyclingteam@gmail.com e-mail címen lehet.

A Generációs Híd projekt keretében a Veszprémvölgyben hagyományőrző sportnapot rendeznek 9:00 és 13:00 között. A Pannon KözTér, a Veszprémi Egyetemi Sport Club és a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézete együttműködésében megvalósuló rendezvény palettáján szerepel az íjászat, a csatakereszt hajítás, a célzás karikás ostorral fabábura, népi játékok és dobott korong lövészet szivacslabdával.

Érdemes kihasználni ezt a rendkívül színes eseménypalettát, mely egy igazán aktív, sportos kikapcsolódásnak ígérkezik a mozogni vágyóknak és a programot kereső családoknak.