Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 16. kedd // Csongor névnap

Bajnoki címre esélyes hazaiak

2023. március 22., szerda
A felnőtt és az U16-os téli dobó országos bajnokságot követően a hétvégén az U20-as és U18-as korosztályt látja vendégül egyesületünk március 25-26-án a veszprémi stadionban.

A VEDAC három héttel ezelőtt adott otthont az első idei nagy hazai dobó seregszemlének, akkor a felnőtt és az U16-os korosztályok számára bonyolította le a téli országos bajnokságot, több mint 150 atléta részvételével. A nagy sikerű erőpróba után most újabb következik a hétvégén.

Három számban, diszkosz- és kalapácsvetésben, valamint gerelyhajításban hirdetnek majd bajnokot az U20-as és U18-as korcsoportban. Az eseményre több mint száz atléta adta le nevezését, köztük természetesen a jó formában lévő hazaiak is.


A férfi mezőnyben Csekő Miklós jó eséllyel pályázik a legfényesebb medália megszerzésére

Bajnoki címre vagy dobogóra esélyes több VEDAC-os dobó is. Az U18-as kalapácsvetőknél Fertig Fanni, aki az összes résztvevő közül a legjobb egyéni eredménnyel rendelkezik (59.40 méter).

Az U20-as korcsoportban Csatári Jázmint kell kiemelni, aki 62.54 méteres egyéni csúcsával szintén komoly bajnokaspiráns. A férfi mezőnyben Csekő Miklós 78.44 méteres egyéni legjobbjával ugyancsak jó eséllyel pályázik a legfényesebb medália megszerzésére. Mindketten a legerősebb eredménnyel rendelkeznek a versenyszámukban.

Tombor Kristóf gerelyhajító az U18-as korosztályban még újonc, de az erőviszonyokat látva, jó versenyzéssel a dobogóra is felállhat.

A VEDAC egyik nagy tehetsége, Kövér Fanni ezúttal nem indul, még tart a felkészülése, őt májusban láthatjuk először versenyezni.

A nyáron több utánpótlás világeseményt is megrendeznek, ahová a veszprémiek is szeretnének eljutni, és minél jobban szerepelni. Fertig Fanni és Tombor Kristóf az EYOF-ra, míg Csekő Miklós, Csatári Jázmin és Kövér Fanni az U20-as Európa-bajnokságra készül. A hétvégi téli dobó ob pedig már remek lehetőség arra, hogy a sportolók felmérjék, hol tartanak a felkészülésben.