Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 28. csütörtök // Gedeon névnap

Veszprémben dőlnek el a dobóbajnoki címek

2023. március 01., szerda
Közel 150 dobatléta méreti meg magát a tavasz első hétvégéjén a Felnőtt és U16 Téli Dobó Magyar Bajnokságon.

Egy hónapon belül három országos bajnokságot is rendez a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC). Március első hétvégéjén (2023. 03. 04-05.) a Felnőtt és U16 Téli Dobó Magyar Bajnokságot, március utolsó hétvégéjén (2023. 03. 25-26.) az U20 és U18 Téli Dobó Magyar Bajnokságot, 2023. 04. 02-án pedig a Hegyifutó Félmaratoni Magyar Bajnokságot rendezi meg a veszprémi klub.

A felnőtt és U16 korosztályban is népes mezőny, összesen közel 150 dobóatlétát várnak a veszprémi rendezők. A legrangosabb mezőny férfi kalapácsvetésben várható, ahol a legjobb szombathelyi és veszprémi atléták is dobókörbe állnak. Nevezett a bajnokságra a vasiaktól a világbajnoki bronzérmes Halász Bence, az olimpiai bajnok Pars Krisztián, az utánpótlás EB bronzérmes Rába Dániel, és a legutóbb Veszprémben 74 méter felett teljesítő Varga Donát, a hazaiaktól az ifjúsági világbajnok Pásztor Bence, a közel 73 méteres egyéni csúccsal rendelkező Czeller Gábor és a tavalyi U20 világranglista második Csekő Miklós is.


Csatári Jázmin, Pásztor Bence, Csekő Miklós, Czeller Gábor

Női kalapácsvetésben a bajnoki cím legfőbb várományosa a szombathelyi Gyurátz Réka, ott lesznek a mezőnyben a veszprémi fiatalok, Csatári Jázmin és Fertig Fanni is.

A férfi diszkoszvetés legfőbb esélyese a nyíregyházi Káplár János, de három VEDAC-os, Strigencz Zalán, Péringer Márk és Mozsdényi Dávid is odaérhet a dobogóra. A nőknél a bajnoki cím várhatóan a nyíregyházi Kerekes Dóra és a Maximus SE versenyzője, Váradi Krisztina között fog eldőlni.


Strigencz Zalán