Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2022. január 26. szerda // Vanda névnap

A legnépesebb küldöttség

2021. július 14., szerda
A VEDAC négy sportolója – Kövér Fanni, Csatári Jázmin, Csekő Miklós és Strigencz Zalán – vehet részt a szerdán kezdődő U20-as atlétikai Európa-bajnokságon.

A négy sportoló kedden Bécsből repült el Tallinba, az U20-as Eb helyszínére. A rendkívül fiatal VEDAC-os küldöttségből hárman is még csak ifjúsági korúak, de nagyon motiváltak, hogy jó eredményt érjenek el.

Csütörtökön 11:05-kor (magyar idő szerint 10:05-kor) Csekő Miklós kezdi meg a szereplést a férfi kalapácsvetés selejtezőjében, aki még ifjúségi korúként, egy háromfordulós hazai válogató versenysorozat keretében vívta ki az EB-szereplés jogát. Zentai Tibor és Dobos Máté tanítványának reális esélye van a döntőbe jutásra.

Pénteken – a szintén még csak ifi korú – Csatári Jázmin lép dobókörbe a női kalapácsvetők selejtezőjével. Bizakodhatunk, hogy Jázmin is kiharcolja a döntőbe jutást.


A VEDAC-os küldöttség az U20 EB-n

Szombaton újabb két VEDAC-os versenyző selejtezőjére kerül sor. Kövér Fanni gerelyhajító – aki szintén egy korosztállyal fiatalabb – a világ- és európai ranglistán elfoglalt helyezése alapján is döntőesélyes a finn városban.

Strigencz Zalán diszkoszvető az egyetlen VEDAC-os, aki a saját korosztályában versenyez a junior EB-n, az elmúlt időszakban jó formát mutatott, és tőle is reálisan várhatjuk, hogy bejut a vasárnapi fináléba.

A VEDAC-os négy sportoló és három edző – Török Krisztián, Mozsdényi Dávid és Dobos Máté – a legnépesebb küldöttség a kontinensviadalon a magyar válogatotton belül.