Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 25. csütörtök // Márk névnap

Sporttábort szervezünk

2021. május 13., csütörtök
Június végétől július végéig várjuk a táborozni, mozogni vágyó gyerekeket a veszprémi városi stadionban.

Június 28-tól, egymást követő öt héten keresztül rendezünk nyári atlétikai sporttábort. Érdeklődésben a korábbi években sem volt hiány, de az idei évben a koronavírus járvány miatt még nagyobb igény mutatkozik az egyesület nyári táboraira, hiszen sok szülőnek elfogyott vagy nagyon véges az idei szabadsága.

A VEDAC továbbra is az egyik legalacsonyabb tábor részvételi díjat (23.000 Ft/turnus) biztosító egyesület a városban, ugyanakkor a tartalom és a program még a korábbi éveknél is erősebb lesz. A gyerekek napi háromszori étkezése mellett színes sportprogramok, kézműves foglalkozások, állatkert látogatás és számos egyéb programok várják a jelentkezőket.

A táborba 6-14 éves korig várják a gyerekeket Esső András táborvezető koordinálásával, nemcsak Veszprémből, hanem a környező településekről is. Előfordult már, hogy egy az Egyesült Államokban élő család, amikor hazalátogatott, akkor a gyerekeket beíratták a táborba, s bár csak a nagyobbik tudott magyarul, nagyon jól érezték magukat.

Mivel ez egy atlétikai sporttábor, ezért természetesen az atlétikai versenyszámok kipróbálása evidenciának számít, ugyanakkor számtalan más mozgásformára is lehetőség nyílik. A legegyszerűbbek a kidobó, foci, tollas, röp-, és kézilabda, falmászás, de kézműveskedhetnek is a résztvevők.

A VEDAC-nál fontos szempont, hogy a gyerekek a vakációt minél több fizikai aktivitással töltsék, ehhez a célhoz a sporttáborok remekül illeszkednek. A sportfoglalkozások mellett minél több időt igyekeznek a szabadban, friss levegőn, a természetben tölteni, melyre remek adottság a városi stadion területe, de a közelben lévő Gulya-domb és az állatkert is. A szabadtéri programok a járványhelyzetből fakadó bezártságot is hivatottak kompenzálni.

Jelentkezni és érdeklődni Esső Andrásnál, a +3620 777 4082 -es telefonszámon, valamint az essoandras74@gmail.com és a vedac@vedac.hu e-mail címen lehet, továbbá online, az alábbi linken: https://forms.gle/esF3y29gcRNwNBUm9

A sporttábor turnusai:
1. Június 28-július 2.
2. Július 5-9.
3. Július 12-16.
4. Július 19-23.
5. Július 26-30.