Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2021. június 23. szerda // Zoltán névnap

Czeller Gábor az Európa Kupán

2021. május 07., péntek
Néhány nap múlva rendezik meg a dobóatléták első komolyabb nemzetközi megméretését a Dobó Európa Kupát, ahol Czeller Gábor képvisel minket.

Split ad otthont május 8-9-én a C kategóriás Dobó Európa Kupának. A C minősítés senkit se tévesszen meg, ez az atlétikában magasan rangsorolt versenyt jelent, sok pontot lehet gyűjteni a világranglistára és a tokiói olimpiai rangsorban is feljebb lehet kerülni egy-egy jobb eredménnyel.

Eredetileg márciusban, a portugáliai Leirában tartották volna meg a viadalt, azonban a járványhelyzet ezt nem tette lehetővé, így tolódott mostanra az esemény.

Az előzetes nevezési listán 20 magyar atléta kapott helyet, köztük a VEDAC-os Czeller Gábor is. Egyesületünk fiatal kalapácsvetője még a pápai évadnyitón nagy csatában harcolta ki a részvételt a szombathelyi riválisával, Varga Donáttal szemben.

Zentai Tibor és Dobos Máté tanítványa remek formában érkezik a horvátországi eseményre és a világranglista eredményeket böngészve megállapíthatjuk, ha szombaton Gábor képes lesz megközelíteni egyén csúcsát, magyarán 69 méter közeli eredményt ér el, akkor az U23-as mezőnyben bejuthat a vasárnapi döntőbe.

A felnőtt férfiaknál a tartalékoknál kapott helyet Pásztor Bence, aki bár legutóbb Pápán pályafutása során először legyőzte London olimpiai bajnokát, Pars Krisztiánt, a válogatási elvek alapján a szakmai vezetők úgy döntöttek, hogy a szombathelyi Rába Dániel mellett Pars indulhat. Atlétánk hétről hétre egyre jobb formát mutat, és tovább folytatja a versenyfutást az olimpiáért a nemzetközi mezőnnyel és a két szombathelyi atlétával.