Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 16. kedd // Csongor névnap

Országos csúccsal indult a gerelyes szezon

2021. április 28., szerda
Kövér Fanni ismét nagyot alakított: új ifjúsági rekordot ért el a szezon első versenyén, Gödöllőn.


Török Krisztián és tanítványai: Dósa Jázmin, Kövér Fanni, Vígvári Kende, Máté Fanni és Till Adél

Bár a versenyszezon csak most kezdődik, mozgalmas időszakot tudhat maga mögött Kövér Fanni. Az ifjú tehetség közel két hónapja Török Krisztiánt, a VEDAC szakmai igazgatóját kérte fel, hogy irányítsa gerelyhajító edzéseit, felkészülését, miközben diszkoszvetésben továbbra is Mozsdényi Dávid maradt az edzője. Két hét székesfehérvári edzőtábor után az új edző-tanítvány páros első közös versenye a múlt vasárnapi gödöllői volt.

A Gödöllői EAC gerelyhajító- és felkészülési versenyén Kövér Fanni kirobbanó formát mutatott, amit újabb rekordja bizonyít. Az U18-as, ifjúsági csúcsot – amit eddig is ő tartott – sikerült majd egy méterrel megdöntenie, és 57.23 méterrel, közel nyolc méteres előnnyel megnyerte a számot.


Kövér Fanni

Ugyancsak aranyérmet nyert Máté Fanni Szabina, aki a felnőtt női mezőnyben bizonyult a legjobbnak, 48.67 méterrel nyerte meg a versenyt.

Dobogóra állhatott Till Adél is, aki az U20-as mezőnyben szerzett bronzérmet. A 41.71 méter hatalmas egyéni csúcs jelentett számára úgy, hogy a dobásban maradt még legalább két méter.

Egyéni csúcsot javított Dósa Jázmin is , aki az U18-as nőknél lett hetedik közel negyven métert teljesítve (39.98).

Eredmények:

Női. Felnőtt:
1. Máté Fanni Szabina 48.67.
U20:
3. Till Adél 41.71.
U18:
1. Kövér Fanni 57.23,
7. Dósa Jázmin.