Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 25. csütörtök // Márk névnap

Két VEDAC-ost tüntetett ki a szövetség

2020. augusztus 29., szombat
Esső Andrásra és Szemán Jánosra lehet büszke egyesületünk közössége a Magyar Atlétikai Szövetség elismerései révén.

A Magyar Atlétikai Szövetség 2020. évi küldöttgyűlésén, augusztus 29-én két VEDAC-os aktívának szakmai munkáját ismerték el.

A Magyar Atlétikai Szövetség dícsérő oklevelében részesítették Esső Andrást, a VEDAC utánpótlás edzőjét, aki az egyesületi edzések mellett Kölyökatlétika csoportokat vezet iskolai keretek között. Öt veszprémi és Veszprém környéki iskolában 300 gyerekkel ismerteti meg heti rendszerességgel az atlétika sportág alapjait.

András a veszprémi U11, U13 Sport XXI. versenyek szervezője, a Sport XXI. program veszprémi koordinátora, valamint a legtöbb VEDAC-os verseny előkészítésében, lebonyolításában is aktívan részt vesz.

A Magyar Atlétika Utánpótlásáért díjban részesült Szemán János, a VEDAC közép-, hosszútávfutó edzője, aki versenyzőként, majd 1992 óta edzőként a klub tagja. Tanítványai rendszeres résztvevői, helyezettjei a korosztályos országos bajnokságoknak. Atlétái megtalálják az egyensúlyt az élet különböző területein, János maximálisan odafigyel az életkornak megfelelő edzésterhelés és a tanulmányi eredmények fontosságára.

Nagy figyelmet fordít a „kis iskolák” versenyrendszerében, hátrányos településeken feltűnő tehetségek gondozására is. A VEDAC mezei és utcai futóversenyeinek pálya előkészítését, a versenybíráskodást is ugyanilyen lelkesen végzi. Társadalmi munkában sokat dolgozik az egyesület mindhárom szakágának edzéskörülményeinek javításán. Az idősebb versenyzői közül a legeredményesebb tanítványa Kovács Tamás, aki a londoni olimpián indult maratoni futásban.