Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 24. szerda // György névnap

Három VEDAC-os díjazott

2019. december 14., szombat
A serdülő lányoknál Kövér Fanni, a szenior nőknél Gosztolai Mária kapta Veszprém Megye Legjobb Sportolója díját, Koós Hutás László edző pedig a rangos Tüskés Endre-díjat vehette át.

Idén minden eddiginél több jelölés érkezett a 13 kategóriában. Gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt, szenior korosztályban hirdetett a Veszprém Megyei Sportszövetség női és férfi győzteseket.


Fotó: Wolf Attila

Egyesületünk sportolóit két kategóriában is a legjobbnak ítélték. A serdülő lányoknál Kövér Fanni magyar bajnok dobóatléta volt a legeredményesebb, aki gerelyhajításban és diszkoszvetésben is országos bajnoki címet szerzett, valamint a legeredményesebb válogatott atléta volt a serdülők között.

Máhl Krisztián és Mozsdényi Dávid tanítványa tavalyi év után másodszor kapta meg ezt a díjat, melyet idén édesapja, Kövér László vett át, ugyanis Fanni a Magyar Atlétikai Szövetség gerelyhajító programjának keretében külföldi edzőtáborban vesz részt.

Gosztolai Máriának is sok szép sikert hozott a 2019-es esztendő. Megnyerte a torinói European Masters Games diszkoszvető és súlylökő számát, szenior Európa-bajnoki ezüstérmes súlyban, bronzérmes diszkoszban, fedettpályás világbajnok és magyar bajnok mindkét számban, ezzel zsinórban negyedszer lett a megye legjobb szenior női sportolója. Felkészülését Páli Viktor segítette.

Ebben az esztendőben is átadták a Tüskés Endre-díjat, amelyet azok a sportvezetők, edzők kaphatnak meg, akik kiemelkedően sokat tettek a megye sportéletéért. Idén Kocsis Miklós és Poór Gyula mellett egyesületünk egykori elnökhelyettese, a megyei sporttanács egykori igazgatója, Csik Ferenc (posztumusz), és közép- hosszútávfutó edzőnk, Koós-Hutás László kapta meg a rangos elismerést.

Koós Hutás László atlétaként junior válogatott akadályfutó volt. Balassagyarmatról került 1982-ben Veszprémbe, Kun László hívására. Akkor a VEDAC jogelődje, a BVTC, majd a VSE alkalmazta. Edzőként ma is a VEDAC-ban, a legelső munkahelyén dolgozik. 1982 óta tanítványai minden korosztályban, egyéniben, váltóban és csapatban magyar bajnokságok sorát nyerték.

Tanítványai közül kiemelkedik: a világ- és Európa-bajnoki résztvevő, tizenháromszoros magyar bajnok hosszútávfutó, Berkovics Imre, a tizenhatszoros magyar bajnok közép- és hosszútávfutó Dóczi Éva, az Universiadé és háromszoros Európa Kupa győztes akadályfutó Tóth Lívia.

Gratulálunk az elismerésben részesült sportolóinknak, edzőinknek és az összes díjazottnak!

Az esemény részletes beszámolója itt olvasható.