Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 28. csütörtök // Gedeon névnap

Parkoló készült az adományból

2019. november 25., hétfő
Az egyesületünk által szervezett jótékonysági súlylökés eredményeként a Fenyveserdő Otthon parkolási lehetőségeit sikerült bővíteni.

A 2019. május 7-én megrendezett II. Veszprémi Súlylökő Párbaj keretében sportolók, sportvezetők és közéleti személyiségek ragadtak súlygolyót egy jó ügy érdekében.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója köszönetét fejezte ki a veszprémi sportélet összefogását jelképező jótékonysági súlylökés résztvevőinek. Az esemény óta többen jelezték további támogató szándékukat, melynek köszönhetően a jövőben tovább bővülhet a jótékonysági esemény.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője, Gulyás Péter, a Telekom Veszprém utánpótlásért felelős szakmai igazgatója, Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém ügyvezetője, Naményi Miklós, a Hoya Pannon Egyetem NB I/B-s kosárlabda-együttes ügyvezető igazgatója, Hartmann Péter, a Balatonfüred-Veszprém Rotary Club Egyesület elnöke, valamint a VEDAC részéről Orbán Éva magyar csúcstartó, háromszoros olimpikon kalapácsvető, Török Krisztián szakmai igazgató és a három szakág legfiatalabb magyar bajnokai, Poharánszki Anna, távolugró, Rédling Renáta futó és Kövér Fanni gerelyhajító gyarapította a méterek számát.

Minden résztvevő két kísérletet hajthatott végre, és a jobb kísérlet számított be a végeredménybe. Ahány métert teljesítettek, annyiszor 2023 Ft-ot – utalva az EKF 2023 Veszprém projektre – ajánlott fel a VEDAC az Útkereső Alapítvány a Gyermekekért civil szervezetnek.

A támogatott alapítvány középsúlyos és súlyos értelmi sérült, valamint halmozottan sérült fiatalokat támogat karitatív tevékenységével. A szülők által alapított szervezet szabadidős programokat, kirándulásokat szervez, fejlesztő és kényelmi eszközöket, ajándékokat vásárol a veszprémi Tüzér utcában található, 73 fő befogadására képes szociális intézményben lakók számára.

Végül mindenki jól teljesített, a jótékonysági súlylökésen 220 831 forint gyűlt össze. A meghívott vendég súlylökők közül a legjobb eredményt Gulyás Péter érte el, aki 12.28 méteres lökést mutatott be.

A felajánlott támogatást az ősz folyamán használta fel az alapítvány, a Fenyveserdő Otthon körül parkolókat alakítottak ki. A VEDAC képviseletében Németh Attila adta át a támogatást jelképező táblát Szilágyváriné Ovádi Edit vezető ápolónak és Sáfár Ferenc részlegvezetőnek.

Az elmúlt héten egy újabb összefogás vette kezdetét az alapítvány javára. Ovádi Péter országgyűlési képviselő kezdeményezésére városunk négy kiemelt sportcsapata – a Telekom Veszprém, az 1. Futsal Club Veszprém, a HOYA-Pannon Egyetem, valamint a VLS Veszprém – soron következő idei hazai mérkőzéseire egy-egy gyűjtődobozt helyez ki, melyekben a szurkolók adományokat helyezhetnek el az alapítvány részére. A beérkezett adományokat a Fenyveserdő Otthon karácsonyi rendezvényén, december 20-án adják át a klubok vezetői.