Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 19. péntek // Emma névnap

Fertig Fruzsina is ott lehet az Eb-n!

2014. augusztus 07., csütörtök
Minczér Albert (3000 m akadály) és Orbán Éva mellett a szintén kalapácsvető Fertig Fruzsina is ott lehet a jövő kedden kezdődő zürichi atlétikai Európa-bajnokságon.

– A Magyar Atlétika Szövetség (MASZ) rátermettségének és diplomáciai sikerének köszönhetően Gyurátz Réka (Szombathelyi Dobó SE) és Fertig Fruzsina (VEDAC) nevezését is elfogadták a zürichi Eb szervezői – informálta a masz.hu honlapot Gyulai Márton, a szövetség főtitkára.

Megjegyzik: annak ellenére, hogy sem Gyurátz, sem pedig Fertig nem rendelkezett a 68 méteres szinttel, a MASZ nevezte mindkét versenyzőt. Ugyanis az idei Eb kapcsán most először nyílt arra lehetőség, hogy amennyiben a tervezett indulói létszámot nem érik el a szintes nevezők, úgy a ranglistán található további versenyzők közül válogatnak a szervezők. Spiriev Attila sportigazgató nem bízta a véletlenre, hogy csakúgy a nőknél, mint a férfiaknál is, kihasználjuk a maximális három fő indításának lehetőségét, és még a nevezés lezárta előtt jelezte, hogy Magyarország indítani kívánja a két versenyzőt.

Ezt követően csak egy kis dipomáciai érvelésre volt szükség és máris érkezett a válasz, immár Zürichből, hogy az utánpótlás Eb-4. Fertig Fruzsina, valamint a junior vb-ezüstérmes Gyurátz Réka is ott lehet a kontinens 26 legjobb kalapácsvetőjével együtt a Letzigrundon jövő héten.

Így a magyar csapat korábban jelzett 25 fős versenyzői létszáma 27-re növekedett.

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Éva kalapácsvetésben, a szintén VEDAC-os Minczér Albert pedig 3000 m akadályfutásban méretheti meg magát a zürichi kontinenstornán.

forrás: hajraveszprem.hu