Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 25. csütörtök // Márk névnap

Veszprémi lány a legeredményesebb

2019. szeptember 30., hétfő
Három atlétánk négy érmet szerzett a Ptujban megrendezett U16-os válogatott viadalon. Kövér Fanni a legeredményesebb női atléta lett.

A szlovéniai Ptujban Horvátország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország legjobb U16-os atlétái mérték össze erejüket. A VEDAC-ot három sportoló képviselte, Fekete Júlia 300 méteren, Csatári Jázmin kalapácsvetésben, Kövér Fanni diszkoszvetésben és gerelyhajításban indult. A VEDAC-os küldöttség a magyar válogatott meghatározó csapatának bizonyult.

A veszprémiek igencsak kitettek magukért. Fekete Júlia 300 méteren 40.48 másodperccel, hatalmas egyéni csúccsal bronzérmet szerzett.

Csatári Jázmin 58.99 méterig jutott, ezzel az eredménnyel a dobogó második fokára állhatott fel.

Kövér Fanni diszkoszvetésben 43.41 métert ért el, s ezzel toronymagasan nyerte a számot, a második helyezettre négy és fél métert verve. Gerelyhajításban viszont megdolgozott az aranyéremért, 50.78 méterrel nyert, amit a harmadik sorozatban dobott.

A második helyen végző horvát rivális, Laura Zaravica a hatodik körben megközelítette a VEDAC dobóatlétáját, 50.38 méterrel végzett a második helyen. Kövér Fanni a két aranyéremmel a magyar csapat legeredményesebb sportolója lett.

A nemzetek közti pontversenyben a női magyar csapat nyert 208 ponttal, megelőzve a cseheket (199), és a horvátokat (156). Az összesített versenyben Magyarország a második helyen végzett 427 ponttal, a csehek nyertek 429 pontot gyűjtve. A harmadik helyet a horvátok szerezték meg 280 ponttal.