Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2020. június 05. péntek // Fatime névnap

Szülinapra Európa-bajnoki érem

2019. augusztus 15., csütörtök
Két aranyéremmel tért haza a közelmúltban a torinói European Masters Games elnevezésű nagyszabású viadalról Gosztolai Mária, szenior sportolónk.

Először vett részt a szenior sportolóknak kiírt Európai Játékokon egyesületünk dobója, ahol harminc sportágban 77 ország több mint 8000 versenyzője nevezett. A torinói eseményen a W70-es kategóriában, azaz a 70-74 évesek között magabiztosan nyerte meg a súlylökő és a diszkoszvető számot is. Előbbiben 9.08 métert, utóbbiban 27.34 métert ért el.

- Nem győzelmi, sokkal inkább felkészülési szándékkal utaztam Torinóba, ugyanis szeptemberben lesz az évad fő versenye, az Európa-bajnokság – hangsúlyozta Gosztolai Mária. - Nem tudtam, milyen erős lesz a mezőny, de végül a legjobbak közé tartozó csehek és litvánok is részt vettek a játékokon. Boldog vagyok, hogy mindkét számban aranyérmet szereztem, igaz, azóta már jobb eredményeket is elértem.

Mint azt megtudtuk, a legutóbbi hétvégén a Fortuna szenior atlétikai pályaversenyen szintén az említett két számban indult és súlylökésben idei legjobbjával, 9.76 méterrel nyert, de diszkoszvetésben is szezoncsúcsot ért el 27.54 méterrel.

Gosztolai Mária elárulta, keményen dolgozik azért, hogy az Európa-bajnokságon se szakadjon meg idei fantasztikus szériája. Ebben az évben ugyanis mindkét számában megnyerte a fedett pályás világbajnokságot, aztán a szenior országos bajnokságot, az Európa Játékokat, s a Fortuna viadalt is. A hat ország válogatott versenyén diszkoszban nyert, súlyban második lett.

- Az európai ranglista szerint a legjobb tizenöt versenyző benevezett az Európa-bajnokságra. Biztos vagyok benne, hogy mindkét számban kiélezett, kemény csata zajlik majd az érmekért. Itt lesz az egyik legnagyobb riválisom is, Svájcból, aki Lyonban, négy éve nagyon simán legyőzött, de azóta semmit nem hallottunk felőle, egyetlen nagy erőpróbán sem indult. Bízom benne, hogy az elszánt, kitartó munkám meghozza eredményét – fogalmazott a dobóatléta.

Gosztolai Mária elárulta, szeptember 13-án ünnepli a születésnapját és az a célja, hogy ezt két szép Európa-bajnoki éremmel ünnepelje meg.

Az Európa-bajnokság központja Velence lesz, de Jesoloban és Caorleban is tartanak különböző számokat. Jesoloban rendezik a súlylökést, Caorléban pedig például a diszkoszvetést.