Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 25. csütörtök // Márk névnap

Méltóképpen nyitották meg az évadot

2015. április 29., szerda
Jól szervezett, remek eredményeket hozó dobóversenyt rendezett a VEDAC április utolsó hétvégéjén a veszprémi stadionban.

A rendezők 242 nevezést regisztráltak, ami rekord a verseny történetében. Szabóné Harlai Katalin vezetésével egy jól előkészített versenyt rendezett a VEDAC, a rekord nevezés ellenére nem volt csúszás az időrendben, optimális időjárási körülmények mellett zajlott a verseny.

Sajnos a legjobb felnőtt férfi és női kalapácsvető nem tudott dobókörbe állni. A szombathelyi olimpiai bajnok Pars Krisztián az utolsó pillanatban lépett vissza sérülés miatt, viszont a helyszínen megtekintette a versenyt. Orbán Éva ujjsérülése miatt nem tudott indulni, de ő is a helyszínen szurkolt a csapattársaknak.

A verseny legkiemelkedőbb hazai eredményét Pásztor Bence érte el, több mint fél méteres egyéni csúccsal, 73,52 méteres eredményével már csak 2,5 méterre van a felnőtt VB szinttől, ami reális célkitűzés számára. Pásztor Bence ezzel az eredménnyel harmadik lett, a versenyszámot a szlovák Marcell Lomniczky nyerte (76,64), megelőzve az angol Mark Dryt (73,72).

Női kalapácsvetésben a szombathelyi Gyurátz Réka nyert 66,73 méterrel, a szlovák Nikola Lomnicka lett a második 66,13 méterrel, a VEDAC-os Fertig Fruzsina végzett harmadikként 64,24 méterrel.

A férfi felnőtt diszkoszvetést a VEDAC-os Mozsdényi Dávid nyerte (54.66), a szombathelyi Szabó Gyula (50.00) és az Ikarusos Gulyás Norbert (48.79) előtt. Férfi súlylökésben a hazaiak versenyzője, Páli Viktor (17.52) nyert, a szombathelyi Szabó Gyula (13.85) előtt.

forrás: hajraveszprem.hu