Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 25. csütörtök // Márk névnap

Fanni Minszkbe utazik

2019. június 20., csütörtök
Feltörekvő gerelyhajítónk, Máté Fanni tartalékként utazik Minszkbe, ahol pénteken kezdődik a II. Európai Játékok.

A II. Európa Játékok a kontinens idei legnagyobb multisport eseménye. A június 30-ig tartó versenysorozatban 15 sportág, 200 számában 50 ország, több mint 4000 sportolója, köztük 122 magyar indul.

Atlétikában a viadal része a jövő évi, 2020-as tokiói olimpiai játékok kvalifikációs sorozatának. A VEDAC-ot Máté Fanni képviseli, igaz a gerelyhajító tartalékként utazik.

- Szinte száz százalék, hogy nem versenyzem, hiszen a két felnőtt társam egészséges és jó formában várja a játékokat – hangsúlyozta a még utánpótlás korú gerelyhajító. - Emiatt egyáltalán nincs bennem rossz érzés, inkább büszke vagyok, hogy U23-as versenyzőként rám esett a választás.

Minszkben női gerelyhajításban az MTK-s Moravcsik Angéla és a BCSAC-hoz tartozó, de Szolnokon edző Bogdán Annabella állhat rajthoz.

- A nyáron az utánpótlás Európa-bajnokság a fő versenyem, már hónapok óta arra készülünk. Jól jön ez a minszki utazás, hiszen így más körülmények között tréningezhetek, kimozdít egy kicsit a monoton hétköznapokból. Bevallom, nemrég egy hullámvölgybe kerültem, nem éreztem a megfelelő mozgást, kicsit szétestem, de az utánpótlás országos bajnokságon elért eredményem már azt jelzi, elindultam felfelé – magyarázta a Pannon Egyetem műszaki menedzser szak első éves hallgatója.

Máté Fanni a múlt heti utánpótlás ob-n második lett, 46.93 méterrel. A svédországi Gavle ad otthont majd a korosztályos Európa-bajnokságnak, ahová egyébként új egyéni csúccsal, 51.35 méterrel kvalifikálta magát Török Krisztián tanítványa.

- Nem tudom, ez az eredmény, mire lesz elég. A legfontosabb célom, hogy az Eb-n új egyéni csúcsot dobjak. Ez lesz az első olyan világversenyem, ahová úgy utazom el, hogy van mögöttem munka. Korábban a kézilabda miatt erre nem volt lehetőségem, de az idei az első évem „rendes” atlétaként. Bízom benne, hogy jó formát tudok majd mutatni, és remélem, egy új egyéni csúcs elég lehet a döntőbe jutáshoz – árulta el Fanni.