Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 26. péntek // Ervin névnap

A futást ünnepelték a völgyben

2019. június 05., szerda
A világszerte elterjedt Global Running Day szellemiségét ünnepelte egyesületünk és több mint 300 gyermek a Kolostorok és Kertekben.

A világszerte elterjedt Global Running Day szellemiségét ünnepelte a VEDAC és több mint 300 gyermek a Kolostorok és Kertekben.

Hat kontinens, 24 országa vesz részt a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) Run 24:1 elnevezésű programjában, melynek keretében több magyar városban, a VEDAC révén Veszprémben is lebonyolították a KIDS MILE RUN eseményt június 5-én, a Kolostorok és Kertekben.

A Veszprémi Családsegítő által szervezett Fergeteg Fesztivál felvezető eseményeként 336 diák futott le egy mérföldet a csodás környezetben kijelölt pályán, mely az elmúlt években bevált rendezvényhelyszínévé vált a VEDAC-os rendezésű futóversenyeknek.

Az egy mérföldes futást követően a résztvevő gyerekek találkozhattak a VEDAC Dobóakadémia edzőivel is, kipróbálhatták a szivacsgerely hajítást és a sípoló labda dobást, mely a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) Kölyök Atlétika Programja keretében rendszeres eszközei a VEDAC általános iskolás atlétika edzéseinek.