Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 18. csütörtök // Andrea névnap

Két verseny egy napon

2019. április 24., szerda
Hagyományos évadnyitó dobóversenyünket ezúttal a II. Kis Károly emléknappal együtt rendezzük meg április 27-én, szombaton a városi stadionban.

A Pápai AC és a VEDAC tavaly szeptemberben tartotta meg első alkalommal a pápai atléták egykori mesterére, Kis Károlyra emlékezve a róla elnevezett viadalt.


Kis Károlyra is emlékezünk

- Jól sikerült versenyt rendeztünk, ám mivel nagyon a szezon végén sikerült időpontot találnunk, ezért már akkor elhatároztuk, hogy még nagyobb érdeklődésre számot tartó időpontot keresünk az idei versenynaptárban. Szerettük volna, ha rangos, sok indulót felvonultató versennyel tudnánk méltó emléket állítani Kis Károlynak. A dobóakadémiánk hagyományos szezonnyitójára minden évben sokan érkeznek, vagyis miért ne lehetne a futók és ugrók idényrajtja is a Kis Károly emlékverseny? – mondta el Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője.

A két viadalra több mint kétszáz nevezés érkezett. A dobópályán a kalapácsvetőknél minden korosztály megmutathatja felkészültségét, de lesz még diszkoszvetés, súlylökés és gerelyhajtás is.

A futópályán 100, 200 és 800 méteres távokon, valamint távolugró számban hirdetnek majd végeredményt különböző korosztályokban.

- A dobóink komolyabb terhelés után érkeznek majd a szombati erőfelmérőre. Fontos, hogy például Orbán Éva, aki az idén a világbajnokságot célozta meg, olyan eredményt tudjon elérni, amelyre az idény hátralévő részében alapozhat, és bizakodásra adhat okot. A fiatalokkal más a helyzet. Ők másként reagálnak a nagyobb terhelésre, így az sem kizárt, hogy egy-két kimagasló eredmény, akár különböző korosztályos világversenyekre kvalifikáló dobást is láthatunk majd – fogalmazott az ügyvezető.

Mivel Pápán jelenleg még nem állnak rendelkezésre olyan infrastrukturális feltételek, ezért rendezik Veszprémben az emlékversenyt. Németh Attila azt is elmondta, hogy nagyon örülnek a pápai atlétikai létesítményfejlesztési terveknek, és hogy a bontási munkálatokat már meg is kezdték a kijelölt területeken, de természetesen amíg szükség van a VEDAC segítségére, nagy örömmel adunk helyszínt az emlékversenynek.

A dobók szezonnyitója és a Kis Károly emléknap szombaton 9.00 órakor veszi kezdetét a gyermek korcsoport kalapácsvető számaival. A futópályán 10 órakor lövik el az első futamot, az újonc kategóriában a lányok 60 méteres versenyét.