Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2020. augusztus 08. szombat // László névnap

Öt veszprémi érem

2019. március 07., csütörtök
Még a felkészülés elején járnak a dobóink, ám elégedettek lehetnek a téli dobó országos bajnokságokon elért eredményekkel.

Az elmúlt hetekben Szombathelyen rendezték meg az ifjúsági és junior, majd a serdülő, újonc és felnőtt országos téli dobó bajnokságot. A két versenyen öt veszprémi érem született.


Bedegi Bence, Mozsdényi Dávid és Péringer Márk

- Nem vagyok maradéktalanul elégedett, ám minden eredménynek örülök – kezdte értékelését Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója. – Az ifi és junior ob-n Bedegi Bence és Gombás Petra tett ki magáért. Péringer Márk tavaly nagyon jó évet tudott maga mögött, de ez a viadal most nem sikerült jól neki. De nincs miért keseregni, ez előfordulhat bárkivel. Keményen edz tovább, és biztos vagyok benne, hogy a nyáron már sokkal jobb eredményekkel örvendeztet meg minket.


Kövér Fanni ezúttal is kiválóan teljesített

Török Krisztián kitért rá, a serdülőknél Kövér Fanni ezúttal is kiválóan teljesített, most nem gerelyben, hanem diszkoszvetésben szerzett magyar bajnoki címet.

- Csatári Jázmin eredménye is igen dicséretes, ő még nagyon fiatal, szerintem még nagyon sokra hivatott, jövőre akár az ifi Európa-bajnokságon is részt vehet. Orbán Éva ezüstérmének is örülök, mert tavaly ilyenkor még csak 60 métert tudott. Bizakodva várom a szezon folytatását – hangsúlyozta a szakmai vezető.


Csatári Jázmin eredménye is dicséretes

Eredmények:

Férfi. Serdülő.
Diszkoszvetés:
8. Csekő Miklós 36.92.
Kalapácsvetés:
4. Görföl Benedek 55.97.

Junior.
Diszkoszvetés:
2. Bedegi Bence 47.43.
Kalapácsvetés:
4. Cserháti Simon 59.02.
5. Minyó Bence 54.57.

Felnőtt.
Diszkoszvetés:
5. Czeller Gábor 43.71.

Női. Serdülő.
Diszkoszvetés:
1. Kövér Fanni 41.41.
Kalapácsvetés:
2. Csatári Jázmin 58.14.

Újonc.
Diszkoszvetés:
4. Kéri Gerda 22.55.

Junior.
Diszkoszvetés:
5. Gombás Petra 28.77.
Kalapácsvetés:
3. Gombás Petra 52.26.

Felnőtt.
Kalapácsvetés:
2. Orbán Éva 63.32.