Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 29. péntek // Auguszta névnap

Az év hegyifutójának választották

2019. január 21., hétfő
Fonyó Sándort, egyesületünk atlétáját választották meg a 2018-as év hegyifutójának.

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) Hegyi- és Terepfutó Bizottsága a közelmúltban tartotta meg a 2018-as évet lezáró díjkiosztó szakmai fórumát.

Az elmúlt esztendő legjobb férfi hegyifutója címet az évek óta stabil teljesítményt nyújtó veszprémi Fonyó Sándor nyerte el. Idősebb Fonyó Sándor és Koós Hutás László edzők tanítványa tavaly két hazai országos bajnoki címet is szerzett, a normáltávú és a félmaratoni hegyifutó ob-n is aranyérmesként végzett.

A nemzetközi események közül az andorrai hegyifutó világbajnokságon és a macedóniai Európa-bajnokságon is a második legjobb magyar befutó volt. Ellenben a Masters hegyi világbajnokságon a legjobb magyarként ért célba, az előkelő hatodik helyen zárt, és nagy szerepe volt az M35 korcsoportban Masters hegyifutó világbajnoki bronzérmes csapat sikeres szereplésében is.

A nőknél Ősi Eszter kapta az elismerést, aki első helyen végzett az országos bajnokságon és az andorrai hegyifutó világbajnokságon a legjobb magyar helyezést érte el, amikor negyvenhatodik lett.