Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 19. péntek // Emma névnap

A megye legeredményesebb sportegyesülete

2018. december 14., péntek
A Veszprém Megye Legjobb Sportolója díjátadón hat kategóriában bizonyultak a legjobbnak a VEDAC atlétái a hagyományos megyei sportévzárón.

A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Sportszövetség december 14-én rendezte meg a hagyományos év végi sport díjátadó gálát, melynek keretében átadták a 2018. évi Tüskés Endre-díjat, a Veszprém Megye Legjobb Sportolója díjakat és a szövetségi elismeréseket.

A Veszprém Megye Legjobb Sportolója díjat a gyermektől a szeniorig összesen 12 kategóriában adták át. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) versenyzői pontosan a díjak felét, vagyis hat elismerést vehettek át.

A legfiatalabb VEDAC-os díjazott Kövér Fanni volt, aki gerelyhajításban és diszkoszvetésben is megnyerte a serdülő országos bajnokságot és a Serdülő Liga döntőt, valamint az U16 Válogatott Viadalon mindkét versenyszámban aranyérmet szerzett, ezzel Máhl Krisztián tanítványa lett a serdülő válogatott legeredményesebb tagja.

Az ifjúsági és junior korosztály összes díját a VEDAC atlétái vehették át. A ifjúsági lányok között Gombás Petra lett a díjazott, aki a téli dobó, majd az ifjúsági országos bajnokságon is harmadik helyen végzett kalapácsvetésben. Orbán Éva tanítványa teljesítette az Ifjúsági Európa-bajnokság kvalifikációs szintjét, és bár nem vehetett részt a viadalon, az Ifjúsági Liga döntőt megnyerte.


Czeller Gábor, Orbán Éva, Gombás Petra

Az ifjúsági fiú kategóriát Mozsdényi Dávid tanítványa, Péringer Márk nyerte, aki első lett az ifjúsági téli dobó országos bajnokságon és az Ifjúsági Liga Döntőn. Az ifjúsági Európa-bajnokságon sérülten jutott be a döntőbe, 10. helyezésével kivívta az Ifjúsági Olimpia részvételi jogát, ahol a 13. helyen végzett.

A junior nők között Máté Fanni Szabina gerelyhajító bizonyult a legjobbnak. Török Krisztián tanítványa megnyerte a junior országos bajnokságot és a Junior Liga döntőt, a felnőtt országos bajnokságon épphogy lemaradva a dobogóról 4. lett, az U20 Válogatott Viadalon a 3. helyet szerezte meg, és részt vehetett a junior világbajnokságon.

A junior férfi kategóriát Orbán Éva tanítványa, Czeller Gábor Sándor nyerte, aki a téli dobó OB-n kalapácsvetésben és diszkoszvetésben is második, a junior országos bajnokságon és az U20 Válogatott Viadalon kalapácsvetésben harmadik lett, valamint részt vett a junior világbajnokságon.


A VEDAC csapata a díjátadón

A szenior nők között Gosztolai Mária vehetett át elismerést, aki súlylökésben és diszkoszvetésben is megnyerte a szenior országos bajnokságot, majd Páli Viktor felkészítése mellett szenior világbajnokságon is nyerni tudott mindkét versenyszámban.

A legtöbb, szám szerint hat kategóriában a VEDAC atlétáit díjazták, ami azt jelenti, hogy a VEDAC Veszprém Megye legeredményesebb sportegyesületének tudhatja magát. Érdekesség, hogy mind a hat VEDAC-os díjazott dobóatléta, ami a Zentai Tibor vezette Dobóakadémia sikerességét igazolja mindamellett, hogy a klub futó és ügyességi szakága is rendelkezik magyar bajnok és válogatott atlétákkal.

A díjátadó részletes beszámolója a Hajráveszprém.hu-n olvasható.