Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2019. július 24. szerda // Kinga, Kincső névnap

Az ország legjobbjai vagyunk

2018. szeptember 12., szerda
Tarolt a VEDAC a félmaratoni országos bajnokságon, csapatban és egyéniben, ötször is dobogóra állhattak sportolóink.

A 33. Budapest WizzAir félmaraton egyben a táv országos bajnoksága is volt, ahol 79 országból összesen 15 ezren vettek részt. A 21.1 kilométeres távon kimagaslóan szerepeltek a VEDAC atlétái, a férfi első csapat bajnoki címet, a női csapat ezüstérmet szerzett.

A férfiaknál Koszár Zsolt az előkelő harmadik helyen végzett 1:07.54-es idővel, míg Kovács Tamás a negyedik lett (1:10.14), Fonyó Sándor pedig tizedikként zárt (1:11.12). A kiváló eredményeknek köszönhetően a VEDAC „A” csapata bajnoki címet szerzett, de a VEDAC „B” is remekül szerepelt, a negyedik helyet szerezte meg Bertalan Renátó, Kis Áron, Barabás Gábor összeállításban.

Koszár Zsolt a megméretés után azt nyilatkozta, nagyon kemény verseny volt, de rendkívül boldog és sikerélménnyel térhet haza.

- Nagyjából tizenhárom kilométerig egy öt fős boly vezette a mezőnyt, amelynek én is a tagja voltam. Itt volt egy kisebb iramváltás, és háromra fogyatkoztunk. A tizenhetedik kilométernél ellenfeleim fokozták a tempót, amire nem tudtam reagálni, de a harmadik helynek így is nagyon örülök – fogalmazott. Hozzátette, a csapatban elért aranyéremnek különösen örül, mert a többiek is jól szerepeltek.

Koszár Zsolt legközelebb szeptember 23-án a tíz kilométeres ob-n állt majd rajthoz, amit Szombathelyen tartanak meg.

- Mivel oda járok egyetemre, ezért igazi hazai pálya lesz ez nekem. Tavaly és tavalyelőtt is harmadik lettem, most is szeretnék dobogóra állni. Tavaly egyébként pont Kovács Tomi előzött meg. Azt gondolom, ha 3:00 és 3:05-ös kilométereket tudunk menni a mezőnnyel, és nem a hajrára marad a döntés, akkor felállhatok a dobogóra – fogalmazott.

Az U23-as mezőnyben Bertalan Renátó 1:12.48-as idővel, új egyéni csúccsal a második lett, összetettben pedig a tizenkettedik helyet érdemelte ki. Csapatban a Bertalan Renátó, Barabás Gábor, Zsebe Olivér trió harmadik helyezést ért el.

A VEDAC női csapata a második helyet szerezte meg. Badis Anissa Zsófia 1:20.36-as időeredménnyel az ötödik helyen ért célba, bár az utolsó másfél kilométerig versenyben volt a dobogóért is. Brassay Réka a tizenkettedik (1:25:24), Kiss Melinda a tizenkilencedik (1:29:09) lett.

Koós Hutás László edző úgy fogalmazott, az idén kifejezetten jól szerepeltek a veszprémiek. Örömteli, hogy Koszár Zsolt úgy is remek eredményt tudott elérni, hogy közben készül a decemberi államvizsgájára. Kovács Tamást is kiemelte, aki munkahelyi elfoglaltságai dacára is vállalja az edzéseket, és rendre bizonyítja kvalitásait.

Fotó: Mérei László/atletika.hu