Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2019. április 23. kedd // Béla névnap

Vedacos sikerek tizenegy kilométeren

2018. augusztus 30., csütörtök
A félmaratoni országos bajnokságra készülő Koszár Zsolt nyerte a Continental Veszprém Félmaraton 11 kilométeres versenyét, klubtársa, a hegyifutó világbajnokságra készülő Fonyó Sándor előtt.

Az idén a Continental Veszprém Félmaraton viadalát a Veszprémi Triatlon Egylet (VTE) egyesületünk, a VEDAC szakmai együttműködésével bonyolította le.

A VEDAC többek között a pálya hitelesítésében közreműködött, így ranglista eredmények születhettek, valamint szintet lehetett teljesíteni a közelgő félmaratoni országos bajnokságra is.

Burján Jenő versenyigazgató elmondta, az idén ötven százalékkal többen vettek részt az eseményen, mint tavaly. Ez azt jelenti, hogy a versenytávokra – 11, illetve 21 kilométerre – kiírt ötszáz fős létszám betelt. A két és fél kilométeres Conti Futamon pedig további kétszáz lelkes mozogni, futni vágyó indult el.

- Kifejezetten kellemes időben vágott neki a mezőny a távnak, a lehűlés kedvezett a futóknak. Az idén változott a pálya, a résztvevőknek a Várba is fel kellett futniuk. Mindenkinek nagyon tetszett az új szakasz, és azt tervezzük, jövőre is ugyanezt a pályát tűzzük majd ki. Úgy vettük észre, a befutóknak járó egyedi érem sokak tetszését elnyerte. Az egyetlen negatívum az volt, hogy sajnos a chipes időmérésnél volt egy kis kavarodás, és az eredményhirdetés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ám ebből is levontuk a megfelelő tanulságokat, és jövőre igyekszünk még profibban csinálni – mondta el a főszervező.

A 11 kilométeres versenytávot végül a VEDAC atlétája, Koszár Zsolt nyerte 36:54 perccel. A félmaratoni ob-ra készülő sportoló klubtársát, a hegyifutó világbajnokságon részt vevő Fonyó Sándort előzte meg, aki 38:00 perc alatt teljesítette a távot.

A nőknél a sokszoros duatlon, triatlon világbajnok Csomor Erika nyert (44:16), megelőzve a VEDAC athéni olimpikonját, Kovács Idát (46:11). A várpalotai Eiserle Judit harmadik helyen zárt.

A félmaratoni, 21 kilométeres távot a szintén veszprémi születésű Telegdi Kamilla nyerte a nőknél, a férfiaknál pedig Péter Áron diadalmaskoott.

A 11 kilométeres váltót a VEDAC-os Bertalan Renátó és öccse, Gábor nyerte meg (41:00), a klub edzője Szemán János és tanítványa, Miskey Bendegúz előtt (45:08).