Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 24. szerda // György névnap

Az Eb-bronzérmes nyert

2018. augusztus 21., kedd
A férfiaknál az újdonsült Európa-bajnoki bronzérmes Halász Bence nyerte a dr. Papp Pál-Csermák József kalapácsvető emlékversenyt a hétvégén.

Igazán illusztris mezőny gyűlt össze az idei kalapácsvető emlékversenyre. Az említett Halász Bence mellett az Európa-bajnokságon ugyancsak döntőbe jutott szombathelyi Gyurátz Réka is részt vett az eseményen. Eljött a szlovének pekingi kalapácsvető bajnoka is, Primos Kozmus, igaz edzőként képviselte hazája színeit.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) minden korosztályban indított versenyzőt.


A férfi junior kalapácsvetés dobogósai

Több mint 150 nevezés érkezett előzetesen. A veszprémi sportolókon kívül a Pápai AC, a szombathelyi Dobó SE, a Vitalitás SE, a székesfehérvári ARAK, a Németh-Gerely AC SE, a Tamási TAM BAU SE, a KARC, a Haladás VSE, a Győri Atlétikai Club, valamint több szlovén kalapácsvető nevezett.

A szokásokhoz hűen az eseményt a névadók előtti tisztelgés vezette fel, a klubok képviselői, az edzők, a szervezők megkoszorúzták az emlékfalat.

A dr. Papp Pál-Csermák József emlékversenyt, vagyis a férfiak erőpróbáját Halász Bence 75.79 méteres eredménnyel nyerte.

A nőknél Gyurátz Réka nyert 69. 25 méterrel, megelőzve a szlovén Spiler Barbarát Primos Kozmus tanítványát. A VEDAC-tól Orbán Éva a negyedik lett (62.82).

A junioroknál a Dobó SE képviselője, Németh Zsanett volt a legjobb 58.51 méterrel. A férfiak junior versenyét a veszprémi Czeller Gábor nyerte meg 69 méterrel, második lett klubtársa Barcza Balázs 62.01 méterrel, harmadik a szintén veszprémi Cserháti Simon 57.44 méterrel.

Az ifiknél – szintén hat kilós szerrel - Doma Benedek (Dobó SE) 68.77 méterrel utasította maga mögé a mezőnyt, a VEDAC részéről Minyó Bence 52.29 méterrel az ötödik helyen zárt.

Az újonc, ifjúsági korosztály számára hirdették meg a Horváth László emlékversenyt, itt öt kilogrammos kalapáccsal dobtak a résztvevők. Az aranyérmet Doma Benedek vehette át 68.77 méterrel.

A serdülőknél Viszkeleti Vencel (Dobó SE) nyert új egyéni csúccsal 60.74 méterrel.

Négy kilós kalapáccsal is Viszkeleti Vencel volt a legeredményesebb (69.18). Ugyanitt az újoncoknál a Dobó SE-től Koós Gábor (39.58) szerzett első helyet.

A három kilós kalapáccsal végzett újonc viadal szintén a Dobó SE sportolójának sikerével ért véget, Lovas Patrik 58.36 méterrel állhatott fel a dobogó tetejére.

Az ifi lányoknál a VEDAC-os Gombás Petra több mint egy méterrel előzte meg az ezüstérmest, 58.32 méterrel diadalmaskodott. Klubtársai Pacher Alexandra ötödik (52.10), Csatári Dominika (47.77) hatodik lett.

A serdülő lányok megméretése Csatári Jázmin győzelmével ért véget. A VEDAC tehetséges kalapácsvetője új egyéni csúccsal, 57.69 méterrel győzött.

Az újoncoknál a Dobó SE-t képviselő Viszkeleti Villő dobott a legmesszebbre (52.13), két kilós szerrel pedig 65.80 méterre repült a kalapácsa, amivel szintén megnyerte a kategóriát.