Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 28. csütörtök // Gedeon névnap

Döntő és olimpiai kvóta sérülten

2018. július 10., kedd
Péringer Márk bokaszalag szakadással harcolta ki a döntőbe jutást az ifjúsági EB-n, és egyetlen veszprémi atlétaként vehet részt az ifjúsági olimpián.

Egyesületünket a diszkoszvető Péringer Márk képviselte az atléták U18-as Európa-bajnokságán, melyet július 5. és 8. között rendeztek Győrben, az Olimpiai Sportparkban. A folyamatos fejlődést mutató versenyző - sajnálatos módon - az indulást megelőző átmozgató edzésen megsérült, elszakadt a bokaszalagja.


Péringer Márk és Mozsdényi Dávid

Edzőjével, Mozsdényi Dáviddal és a VEDAC szakmai igazgatójával, Török Krisztiánnal konzultálva azt a döntést hozták, hogy Márk elutazik Győrbe, és ha be tud melegíteni, akkor vállalja a küzdelmet. Ehhez természetesen a válogatott szakmai stábjára is szükség volt, akik biztosították a sérülés megfelelő, átmeneti ellátását.

Péringer Márk máris az EB első versenynapján érdekelt volt a diszkoszvetés selejtezőjében, ahol elképesztő fegyelemről és küzdeni tudásáról tanúbizonyságot téve 52,61 méterrel (1,5 kg) a 9. helyen bejutott a másnapi döntőbe.

A versenyszám fináléjában a tízedik legjobb eredményt, 50,17 métert teljesített, ami egyben azt is jelentette, hogy egyetlen veszprémi atlétaként megszerezte a kvótát az argentínai Buenos Airesben megrendezésre kerülő ifjúsági olimpiára.

A magyar válogatott egy arany- és három ezüstéremmel zárta az EB-t, 13 versenyző szerzett indulási jogot az ifjúsági olimpiára.

Az ifjúsági olimpiai kvótás atléták:

Fiúk:
Illovszky Dominik (100 m),
Farkas Bence (200 m),
Apáti Bence (1500 m),
Huller Dániel (400m gát),
Mihály Ádám (rúdugrás),
Péringer Márk (diszkoszvetés),
Doma Benedek (kalapácsvetés)

Lányok:
Takács Boglárka (100 m),
Molnár Janka (400 m),
Bacsa Fanni (100 m gát),
Urbán Zita (2000 m akadály),
Endrész Klaudia (távolugrás),
Áts Viktória (hármasugrás)