Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2019. április 23. kedd // Béla névnap

Czeller biztos VB-résztvevő

2018. július 02., hétfő
Dobóatlétánk, Czeller Gábor Sándor hatalmas küzdelemben biztosította be helyét a tamperei junior világbajnokságra utazó magyar csapatban.

A szombathelyi Dobó SE által rendezett versenyen vettek részt a VEDAC atlétái június 28-án. A legkeményebb versenyt a junior kalapácsvetők produkálták. A VEDAC-os Czeller Gábor Sándor már tavaly októberben megdobta az idei junior világbajnokság kiküldetési szintjét, de a hazaiak versenyzője, Doma Benedek is pályázott a VB-részvételre, amit Czeller legyőzésével el is tudott volna érni.

Mindkét versenyző kiválóan teljesített, végül Czeller VB részvételt jelentő, majd kétméteres egyéni csúccsal, 70.47 méterrel nyert, Doma szintén egyéni csúccsal, 70.12 méterrel lett második.

Négy további első helyezést szereztek a VEDAC atlétái. Az ifjúsági Európa-bajnokságra készülő Péringer Márk ifjúsági diszkoszvetésben nyert 52.65 méterrel, az idei második legjobb versenyeredményét elérő Orbán Éva 66.08 méterrel nyerte a női kalapácsvetést.

A junior VB-szintre pályázó Aranyi Ferenc 51.35 méterrel nyerte a junior diszkoszvetést, valamint a gyermek korosztály leány kalapácsvetésében Gáspár Szilvia Napsugár bizonyult a legjobbnak 47.58 méterrel, a második helyen a szintén VEDAC-os Fertig Fanni végzett 44.25 méterrel.

A leány ifjúsági kalapácsvetők mezőnyében Gombás Petra második (58.41), Pacher Alexandra harmadik (54.80) lett, a szezoncsúcsot elérő Csatári Dominika 43.83 méterrel hetedik lett.

Felnőtt férfi kalapácsvetésben Stadschmitzer Miklós tovább javította egyéni csúcsát, 55.54 méterrel ötödik lett.