Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 28. csütörtök // Gedeon névnap

Lássuk meg a pozitívumokat!

2018. június 25., hétfő
Egyetlen érmet szerzett, Orbán Évának köszönhetően, a VEDAC a hétvégén megrendezett 123. atlétikai országos bajnokságon, azonban Török Krisztián szakmai igazgató szerint az természetes, hogy a felnőtt mezőnyben versenyző juniorok még nem tudtak dobogóra állni.

- A januári szétválás után még szükségünk van 2-3 évre, hogy a most már a felnőttek között versenyző juniorjaink is beleerősödjenek a mezőnybe. Nem gondolom, hogy csalódásról kellene beszélnünk, a helyén kell kezelni az eredményeinket, s meglátni azt, hogy a fiatalok milyen kiválóan teljesítettek – kezdte Török Krisztián, az egyesület szakmai igazgatója.

A szakvezető hozzátette, határozott célok mentén halad a klub, és biztos benne, hogy sokkal fényesebb jövő vár rájuk, akár már a szezon második felében is. Sőt, véleménye szerint az utánpótlás korosztályok bajnokságain már most kiemelkedően szerepelt a VEDAC és hasonlót vár a közelgő újonc és serdülő OB-n is.

A székesfehérvári 123. atlétikai országos bajnokságon a női kalapácsvetésben Orbán Éva 64.17 méteres eredménnyel szerzett második helyet.


Orbán Éva

- Éva, közel két évtizede tartozik a magyar élmezőnybe. A tavalyi gyengébb év után az idén ismét kezd magára találni. Bár az OB-n elért eredménye valóban nem túl fényes, de összességében az egész mezőny tudása alatt teljesített. Éva részt vehet a közelgő Gyulai Memorialon is, és reményeink szerint sikerül elérnie a hőn áhított 69 métert, amellyel kvalifikálhatja magát az augusztusi Európa-bajnokságra – hangsúlyozta Török Krisztián.

A női gerelyhajítóknál a junior világbajnoki résztvevő, Máté Fanni Szabina elmaradt eddigi legjobbjától, de így is 46.72 métert hajított, amivel alig maradt le a dobogóról és negyedik lett.

Örömteli Poharánszki Anna távolugró teljesítménye, aki élete második legjobb eredményét érte el 5.68 métert, amivel legfiatalabbként (még serdülő korúként) a felnőtt mezőnyben hetedik lett.

A férfiaknál diszkoszvetésben Mozsdényi Dávid 49.91 méterrel hatodik helyezést szerzett, míg Török Krisztián gerelyhajításban 61.02 méterrel hetedikként fejezte be a viadalt.

Szólnunk kell még Hermann Grétáról, aki az ifjúsági Európa-bajnoki szintért szállt harcba. A külön emiatt megrendezett súlylökő számban végül 13.49 méterig jutott, így nem sikerült kvótát szereznie a győri eseményre. Teljesítménye így is kimagasló, első éves ifiként minden esélye megvan, hogy a jövő évi világbajnokságra kvalifikációt szerezzen.