Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 28. csütörtök // Gedeon névnap

Hármas veszprémi siker

2018. április 27., péntek
A hétvégi, veszprémi idénynyitó előtt remek eredményeket értek egyesületünk sportolói a Szentesen megrendezett dobóversenyen.

A szentesi viadal nagyszerű erőfelmérőt jelentett a veszprémi dobók egy csoportjának, hiszen a téli dobó országos bajnokság óta nem versenyeztek.

A megméretésen a junior korosztályban hármas veszprémi siker született diszkoszvetésben (1.75 kg-os szerrel). A korábbi EYOF-győztes Aranyi Ferenc nyerte a számot egyéni szezoncsúccsal, 49.28 méterrel. Mögötte másodikként végzett eddigi legjobbját megjavítva Bedegi Bence, eredménye: 46.15 méter. A dobogó legalsó fokát Péringer Márk foglalhatta el, aki szintén egyéni rekordot ért el 45.60 méterrel, sőt 1.5 kilogrammos szerrel az ifik között 48.54 méterig jutott és ott második lett.

A felnőtteknél Mozsdényi Dávid szerzett bronzérmet 52.68 méteres teljesítménnyel. Mozsdényi Dávid, a fiatalok trénere elmondta, kemény munkából érkeztek Szentesre, így aztán nem is mindenki tudta kihozni magából a maximumot, de az eredmények bizakodásra adnak okot.

- Péringer Márk a győri ifjúsági Európa-bajnokságra készül. A télen 1.5 kilogrammos diszkosszal 52 méterig jutott, az Eb-re a kvalifikációs szint 53 méter. Azt gondolom, Márk képes lesz egy métert javulni és kvótát szerezni – hangsúlyozta az edző.

Mozsdényi Dávid elmondta, a télen a Mezőtúrról igazolt Aranyi Ferenc is egyre jobb formát mutat.

- Feri a finnországi junior világbajnokságra készül, neki már tavalyról megvan az 58 méteres kvótája. Egyelőre havonta egyszer, kétszer találkozunk, az érettségiig hét közben Mezőtúron készül. Reméljük, nyártól már több időt tud Veszprémben tölteni. Bizakodunk, hogy felvételt nyer a Pannon Egyetemre, és szeptembertől aktívan bekapcsolódik az itteni munkába.

A hétvégén Veszprémben dobó idénynyitó viadalt tartanak. A szombati, egész napos eseményen a gyermek korosztálytól a felnőttekig minden dobószámban versenyt hirdetnek. Dobókörbe állnak a diszkosz- és kalapácsvetők, súlylökők és a gerelyhajítók is. Az említett sportolók mellett a nyári Európa-bajnokságra készülő Orbán Éva kalapácsvető is megmutatja, hol tart, és szurkolhatunk a még mindig csak serdülő korú Kövér Fanninak is, aki a gerelyhajítás egyik legnagyobb reménységeként tartanak számon a szakemberek.