Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 19. péntek // Emma névnap

Egyedülálló dobópárbaj

2018. április 26., csütörtök
Egyesületünk rendezi Magyarország első köztéri dobóatlétika versenyét, hazánk első felnőtt atlétikai világbajnokának, Márton Anitának részvételével.

A Gizella napok keretében, május 7-én rendezi meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) az I. Veszprémi Súlylökő Párbajt. A 16:30-kor kezdődő rendezvény Magyarország első köztéri dobóatlétika versenye lesz, melynek keretében 12 dobóatléta vegyes párosban méri össze tudását.

Súlylökő körbe lép Márton Anita, a magyar atlétika első felnőtt világbajnoka, valamint Orbán Éva, a VEDAC háromszoros olimpikonja, magyar csúcstartója is. A VEDAC-ot képviselve megméreti magát az EYOF-győztes Aranyi Ferenc és az Ifjúsági Európa-bajnokságra készülő Péringer Márk is.

A veszprémi Óváros téren megrendezésre kerülő egyedülálló verseny keretében a 12 dobóatléta 6 párost alkotva, fejenként 6 kísérletet hajt végre, a párosok legjobb egyéni eredményeit összeadva határozzák meg a győztes párost. A várhatóan 19:00-ig tartó eseményre a belépés díjtalan.

A szervezők egy több száz kilót kitevő, komplett súlylökő pályát telepítenek ki az Óváros térre, természetesen a résztvevők és a köztér biztonságáról is gondoskodnak. Magyarországon még soha nem rendeztek köztéren dobóversenyt, érdemes tehát kilátogatni a szokatlan, de látványosnak és izgalmasnak ígérkező versenyre.