Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 19. péntek // Emma névnap

Három rendezvény másfél hét alatt

2018. április 09., hétfő
Három nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényt is tartott az elmúlt időszakban egyesületünk, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC).

A Báthory iskolában megrendezett terematlétika verseny, a futófolyosón megtartott gyermekatlétikai viadal, valamint a Tavaszköszöntő futóverseny az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Hiszek Benned Sportprogram keretein belül, Veszprém Megyei Jogú Város megbízásából valósult meg.

Az elsőként említett két gyermekatlétikai erőpróbán a Báthory, a Deák, a Cholnoky, a Dózsa, a Gyulaffy, valamint a Botev iskolák vettek részt nyolc fős vegyes csapatokkal, amelyeket négy fiú és négy lány alkotott. Játékos futó, ugró, illetve dobószámokban mérhették össze a diákok erejüket, tudásukat, felkészültségüket.

A pályázati és a városi támogatásnak köszönhetően érmeket, kisebb ajándékokat kaptak a gyerekek és étkezést is tudtunk biztosítani a résztvevőknek. Ráadásul a futófolyosóra szervezett programnál még abban is segítséget tudtunk nyújtani az intézményeknek, hogy busszal szedtük össze a gyerkőcöket és kísérőiket, majd vissza is szállítottuk őket. Mindkét viadal lebonyolítását a VEDAC edzői, versenybírói, sportolói segítették.

A Tavaszköszöntő futófesztiválunk szó szerint a tavasz első napsütéses napjára esett, ahová rengeteg veszprémi és környékbeli család érkezett, babakocsival, kutyával is. Néhány iskola szervezetten készült az eseményre és több tucat tanulóját rajthoz állította.

A leghosszabb távon, ahol 5.2 kilométer várt az indulókra és mi szervezők, elitfutamnak neveztük el, igyekeztünk rangot, színvonalat adni, így egyesületünk legjobbjai is rajthoz álltak, többek között a londoni olimpikon Kovács Tamás, a sokszoros magyar bajnok, Koszár Zsolt, valamint a korosztályos bajnoki címekkel büszkélkedő Bertalan Renátó is.

A rendezvény bizonyította, hogy a városban igény van egy kora tavaszi futóversenyre, és a különböző távok lehetővé tették, hogy a más-más felkészültségű mozogni vágyók mindegyike találjon magának megfelelő kihívást. Igaz, meglehetősen rövid idő állt rendelkezésünkre a Tavaszköszöntő lebonyolítására, ám így is közel félezren próbálták ki magukat.

Klubunk, a VEDAC májusban további színes, érdekes rendezvényekkel készül. Annyit elárulhatunk, hogy egy különleges és az országban egyedülálló dobóviadal megszervezése már javában zajlik és a hagyományos utcai futófesztiválunkat is programra tűztük.